(1) 

Kedi tuvaleti

Godless #1581269 
İyi pazarlar arkadaşlar.
Yıkanabilir kedi tuvaleti aldım benim çocuklara. Kullanan birileri varsa tecrübelerini dinlemek isterim. Tuvaleti kurdum, eski kumu kaldırdım. İlk gün kaka yapmamakta direndiler. Sonra birisi yapmış sevindim. Kakayı almadım içinden ki oraya yapacaklarını anlasınlar. Neyse bu sabah kalktım ki ikisi de dışarı yapmış. Tuvaletin içinde kaka olmasına rağmen. Benimkiler öyle çok titiz değildir. Kuma yaptıkları zamanlarda da kaka varsa içinde yapmayız demezler yani. Satıcı kılavuz koymuş. Alışma evresinde temizlemeyin bir süre demiş. Eğer alışmazlarsa kumu geri koyun ikisini birden bir süre kullanın demiş ama kum varsa kuma yaparlar diye düşünüyorum. Bu tuvaletten kullanan var mı? Geçiş sürecini nasıl yaptınız?
(10) 

Ekşi duyuru hakkında

Mirket #1581266 
Sorulan sorulara bazan çok güzel cevaplar veriliyor.

Soruyu soran cevapları thickliyor, bu kısmı tamam ama verilen cevaplardan bazıları gerçekten çok doyurucu oluyor. Bu tip cevapları diğer üyeler de beğenebiliyor olsalar ve beğeni sayısı da cevabın yanında görünüyor olsa çok güzel olmaz mı?

Mesela dün sorulan 1929 kriziyle ilgili soruya @nundu'nun verdiği cevap çok güzeldi ve ben bu cevabı oylamak isterdim.
(1) 

istanbul'da guitar hero oynamalık yer

olsa da yesek #1581265 
var mı, kaldı mı? beşiktaş civarlarında bildiğiniz varsa çok güzel olur ama farklı ilçelere de gayet açığım.
(8) 

Kurnaz Dayı

old possum #1581264 
Klasik kızkardeşin hakkını yiyen dayı sorunu.

Şimdi efendim benim annem ve dayım iki kardeş bunlara annelerinden kalan arsanın tam ortasına dayım yayilip ev inşaatına başladı. Sadece kendi hakkı olarak görüyor bence , anneme hiç sormadı bile ama ben konustum dedim ki "dayı sen evini yap ama yola gidecek kısımları hesap et imar durumuna bakıp ona göre net kalan metrekarenin yarısını al onun içine yap inşaatını. Ama bu brüt alanı hesaplayıp ikiye bölüp yayılmış. E bu durumda ileride annem ev yapmak isterse bize düdük kadar bir alan kalacak çünkü yola gidecek kısmı bize ayırmış.

Bu durumda ne yapalım bir avukatla hareket edeceğiz sanırım ama öyle çok değerli bir yer de değil köyde imarlı bir arsa. Satmak da istemiyor annem, annesinden yadigar çünkü. İlk etapta ne yapabiliriz belediyeden ya da tapudan bir şey yapılabilir mi yoksa dava mi açacağız? Off bu ülkede hak hukuk aramak neden bu kadar uzun sürüyor. Zaten 5 yıldır süren bir davam var haklı olduğum halde bir arpa boyu yol alamadım. :(

Bence dayım annem ve ben kadın olduğumuz için kendi dünyasında bizi hor görüyor bizim hakkımız olmadığını düşünüyor çok da yansıtıyor bunu bize. Off
(2) 

boşanma sonrası pasaport

deartheodosia #1581262 
benim devam eden davam var ve ne zaman sonuçlanacağı belli değil. 1 yıl da olabilir, birkaç yıl da. eski 10 yıllık pasaportumun süresi doluyor ve yeni pasaport alacağım (10 yıllık). genelde hep evlilik sonrası yenileme için sorulur (ki bir sorun olmuyor, yenileme gerekmeden kullanılabiliyor); boşanma sonrası da bu alacağım pasaportu kullanabilir miyim eski olacak soyisimle yoksa yenilemem gerekecek mi? 10 yıllık yerine daha kısa süreli bir pasaport almak da istemiyorum açıkçası. ayrıca eski pasaportta kalacak geçerli vizelerim de zaten yine şu anki evlilik soyismimle.

bilenler varsa çok yardımcı olmuş olurlar ya, çevremde ne boşanan biri var ne de internette araştırma ile yanıt bulabildim.

Pickguard yaptırmak

arcturus #1581260 
Merhaba arkadaşlar.

8 telli gitarım için pickguard yaptırmak istiyorum.

Güvendiğiniz, bildiğiniz bir yer varsa yapabilecek veya aranızda yapan varsa,
bilgi verirse çok sevinirim.
(8) 

Bugün Neler Yapacaksınız?

rock n roll #1581259 
Planlarınız nedir?

Samsung Galaxy A71 128 GB Siyah Hiç açılmamış 18K TL

twelfth #1581258 
Şirketten verdiler
Hiç açmadım
iPhone kullanıcısyım
IMEI kaydı var
Kulaklık, şarj aleti, kılıf var
İstanbul içi Ataşehir İçerenköy'de elden teslim ederim.
Hepsiburada'da fiyatı 36 bin TL

www.letgo.com
(6) 

İtalya-Roma'ya giden gezi rotasına bakabilir mi?

dedeminhirkasi #1581257 
Roma'da 3 gün için aşağıdaki gibi bir rota hazırladım. Aslında 3 gün de değil 2.5 gün demek daha doğru. Bu rotayı haritada yer aldığı gibi sayı sıralamasına göre takip edeceğim.
Kafama takılan 2. ve 3. günler haricinde ilk roma'ya geldiğimiz 1. gün. Uçak 13:45'de iniş yapacak. Benim otele varmam her şey yolunda giderse öğlen 15.00 gibi olur. Hadi buna akşam 16.00 diyelim.
1. Gün için fotoğrafta gördüğünüz güzergah uygun mu? Mesela o rotanın gezilip görülmesi ortalama ne kadar sürmektedir.
Yoksa ilk gün için tavsiyeniz veya diğer günleri de baz alarak şu rotayı şuna kaydır da diyebilirsiniz belki...
4. Gün ise floransa ya geçeceğim 2 günlüğüne sabah trenle gitmeyi düşünüyorum fakat roma da fakit geçirip akşama da varabilirim oraya önerilere açığım
Teşekkürler.

hizliresim.com
(2) 

Pegasus super Eko ve avantaj arasındaki fark

hede hodo #1581256 
iki kişi olarak yolculuk yapmayı planlıyoruz.
Super ekoda koltuk seçimi ile alakalı bir açıklama yok.
Avantaj paketinde ise standart koltuk seçimi yazıyor.
Yani ben super ekoyu seçersem, arkadasımla beraber oturamayacak mıyım?
İstanbul-Dalaman
(5) 

sahibinden.com araç müşterisi / ne demek istiyor?

dayrise enterprises #1581255 
ilana koyduğum aracım için bir müşteri aradı. araca talibim vs muhabbetinden sonra şirket sahibi olduğunu, aracı şirketin üzerine alacağını söyledi. ben de şahıs olarak satış yaptığım için fatura kesmeyeceğim için gider gösteremeyecekmiş falan filan derken "muhasebecime sordum o da bi satış senedi imzalarsak olurmuş" diye ekledi.
tipik bir dolandırıcılık denemesi ile karşı karşıya olduğumu hissetmeme rağmen "hadi bi ihtimal laf anlatmaya çalışayım" diyerek
-şirketinin üzerine alacaksan şirketin banka hesabından parayı gönderirsin notere gider satışı yaparız. noter evrakının dışında başka bir şeye imza atmam, hele ki senet falan konuyla hiç alakası yok dedim. bu kez "valla muhasebecim öyle diyor belki de ben yanlış anladım" dedi. sen bi daha görüş muhasebecinle dedim öyle sonlandı muhabbet.
ne demek istiyor olabilir şimdi bu kişi, dolandırmaya mı çıkmış yoksa muhasebecisinin ne dediğini mi anlamamış?
şirketlerin şahıstan araç alırken ekstradan bir şey yapmasına gerek var mı?
(2) 

Bisiklet Toplama

burka #1581254 
Merhaba

Bilgisayar kasası toplar gibi bisiklet toplama hizmeti veren, bu işten gerçekten anlayan yerler var mı bildiğiniz ? İhtiyacım doğrultusunda bir bisiklet toplamak istiyorum, ayrı vites sistemleri, jant türleri, jant göbeği vb. üzerine sorularım vardı. Bu parçaların kalite, fiyat gibi farklarının sebeplerini sormak istiyorum.

Teşekkürler

Trendyol'da tişört markası arıyorum

dejame #1581252 
Öneri yapabilir misiniz? Son birkaç yılda Grimelange diye bir marka keşfettim, hafif oversize tişörtlerini çok seviyorum. Renk atmıyor, diğer tişörtler gibi nedense kırışık durmuyor. Sanırım tamamen pamuklu. Yine üç beş tişört almak istiyorum ama önerdiğiniz markalara bakabilirim.
(2) 

Amazon Echo mu Google Home mu? (Tr kullanimi icin)

brkylmz #1581251 
Kullanan ya da arastirmis arkadaslarin yorumlari cok iyi olur.

Amazon Echo sorunsuz calisiyor mu Turkiye'de, youtube music'le entegre mi?

Google home cok mu gerisinde amazonun?

Maksat muzik dinleyip, arada soru sorup, hue lambalari falan kontrol etmek.
(2) 

1929 krizi

dissendium #1581249 
Merhaba. Tarihteki 1929 krizinin sebebini tam anlayamadım. Borsa çöküşü yazıyor ama nasıl Türkiye'yi etkileyecek noktaya geliyor? Olay ne tam olarak?
(1) 

İngilizce videoya anlık Türkçe altyazı

pianeta #1581248 
Udemy tarzı bir eğitim sitesinden ders videosu izliyorum ama İngilizce. Buna izlerken anlık olarak Türkçe altyazı ekleyebilecek bir uygulama vs var mıdır? Mesela Youtube'da Türkçeye Otomatik Çevir dediğimizde çat pat da olsa anlaşılır bir şekilde çeviri yapıyor. Aynı onun gibi anlık çeviri yaptırmanın bir yolu var mı?
Macbook kullanıyorum.
(2) 

iphone 15 pro çeşitli sorular

iddaaci #1581247 
Merhaba 15 pro kullanıyorum. araç kullanımı için 3 sorum var.
1- mag safe uyumlu iyi tutan bir mıknatıs tutucu var mı? (Şarj özelliği gerekmiyor)
2- araçta şarj etmek için çakmaklığa takılan adaptörlerden hangisini kullanıyorsunuz? Orijinal ürün dışı şarj sevmiyorum ama zorunlu oluyor bazen.
3- 20w orijinal adaptör kullanıyorum. Çok ısınıyor ve ısınmasını istemiyorum. 12w bir adaptör var orijinal onu kullansam olur mu? Apple sayfasında 15 pro için uyumlu göstermiyor bu adaptörü. Bir de bu adaptör usb giriş, type c çıkış veriyor. Oraya hangi dönüştürücü takılmalı sorun olmasın?

Teşekkürler
(5) 

bu yelek ceketi nereden bulabilirim?

lazylibra #1581245 
merhaba. fred again'in giydiği bu çiçek desenli yelek ceketi ya da bu tarzda bir ürünü nereden bulabilirim acaba? giydiği ilgili video linkini de aşağıda paylaşıyorum.

hizliresim.com

www.youtube.com
(5) 

güney afarikadan çıkan beyaz tenli/sarışın insanlar

Unde bach canim #1581243 
bunlar oraya yerleşmiş avrupa kökenli insanlar mı?

mesela elon musk, charlize theron ya da birçok sarışın native ingilizceye sahip insanlar.
(6) 

Yeğene doğum günü hediyesi

boyalı kuş #1581242 
Yeğenim 4 yaşına giriyor.
Bu sene de çok ince altın bileklik mi alsam diyorum, abartı mı olur? Daha önceki yıllarda da takı almışlığım var.
(1) 

üst soy sorguda bir kişinin üst soyunu bulma.

gizemli dede #1581241 
şimdi dedemin 1. eşinden olan torunuyum. 2. eşinin de üst soyunu merak ediyorum. nasıl ulaşabilirim. bütün yolları nelerdir
(5) 

bu nasıl habercilik?

izole #1581239 
haber linki şurda: habergundem.mebmebbis.com

haber tarihine bakıyoruz 6 ocak 2024 yazıyor. bu arkadaşlar yazdıkları haberi hiç mi kontrol etmiyor. yoksa bilerek yapılan bir algı çalışması falan mı? nerden baksan tutarsızlık.
(4) 

İngiltere Vize Başvurusunda Türkçe Döküman

depresif çocuk #1581238 
İkametgah, nüfus bilgileri, banka hareketleri gibi şeyleri yalnızca Türkçe olarak alabiliyorum. Bunun bir sakıncası olur mu?
(3) 

Cem Yılmaz Hasan Can Kaya olayı nedir?

mikahakkinen #1581235 
Bir şeyler paylaşılmış tam anlamadım.cem yılmazı severim hasan canı 2 dk dinledim tahammül edemedim. Yani cem yılmazın çoluğa çocuğa çatmasına gerek yok gibi geldi?

Genel görüş ne merak ettim.
(17) 

Hayattan keyif alıyor musunuz?

karmaşık #1581233 
Hayattan keyif almadığımı fark ediyorum. Sizde durumlar nasıl? Kendinizi nasıl motive ediyorsunuz ya da yaşamaktan nasıl keyif alıyorsunuz?
(5) 

Hastane de yaşanılan süreçler normal mi?

dedeminhirkasi #1581232 
5 Nisanda mide kanamasıyla acile gidildi. Acilde tomografi kan tahlilleri derken ertesi gün endoskopi yapıldı ve kanamanın durmuş olduğu fakat Midede bir kitle olduğu daha detaylı bakılması gerekikdigi bildirildi. Yatış verildi ve bayram olması ve kanama ihtimaline binaen 3-4 gün hastanede kalındı.
Taburcu olurken de bir kaç gün sonra tekrar gelmek üzere tekrar endoskopi ve biyopsi alınacağı bildirildi.
Endoskopi de kitlenin ne olduğuna karar veremediler ve sağlıklı parça alınmadığını ultrasonlu endoskopi olunması gerekilsigini hocalara danisilacagini ve ayrıca ilaçlı tüm vücut tomografi çekileceğini söylediler.
Bir kaç gün sonra ilaçlı tomografi çekildi. Sonrasında taburcu edilirken ultrasonlu endoskopi için aranacaksiniz denildi.
Arandik ve bu sefer de dosyanız kurulda görüşüldü ortak karar olarak ultrasonu endosmopiye gerek olmadığını her halükarda o kitlenin alınacağını fakat öncelikle pet çekilmesi gerekildigi pet sonucuna göre tedavi planlanacagi söylendi.

Şimdi elimizde gist yani midede 10 cmlik bir kitle olduğu belli ve bu basamadayiz
Bugün ayın 27'si. İşlemler Ankara'daki devlet hastanesinde oluyor. Tedavi için Geç kalıyor muyuz diye bir şüphe aklımı kurcalıyor. İşi bilen birileri varsa bu tetkikler vs zaman kaybetmiş miyiz yoksa olması gereken titizlikte bakılıyor mu? Zira Bi öyle bir böyle yapacağız gibi bir izlenim uyandı biraz da olsa.
(1) 

Banka üzerinden işlem yapan döviz bürosu

spankenstein #1581231 
Selamlar,
Bankaların kuru malum çok kötü. Doları bankadan çekip bozdurup yatırmak da istemiyorum. Banka üzerinden işlem yapan döviz bürosu var mıdır?
Papara'nın falan kurları nasıl?
(2) 

Amazon hediye çekleri birleştirilebilir mi ?

kimlanbu #1581230 
Selamlar,

Thy millerini amazon hediye çekine dönüştürürsem 5k'lik üç hediye çekini birleştirip tek seferde 15k'lık bir ürün alabilir miyim ?
(3) 

Rakı mekanı

novocaine #1581229 
Selamlar. Istanbul Kadıköy'de Caferağa taraflarında mezesi güzel servisi iyi rakı içebileceğim bir mekan arıyorum. Google maps yorumları çok değişken emin olamadım.
Var mıdır öneriniz?
(2) 

Dışa Basma alışkanlık sorunsalı ve ne tür/çeşit ayakkabı tavsiyesi

put it in your appropriate place #1581228 
Geçen sene bir gezide dışarı doğru bastığımı farkettim. Spora gittiğimde yürüyüşlerde hep düz basmaya özen gösterdim. Bir ara normal yürürken de düz basılma alışkanlığı olmuştu.

Tabii çeşitli nedenlerden dolayı spor yalan oldu. Geçen gene başladım. Dikkat edeceğim bu duruma.

Tabii bu durumda ayakkabı seçimi önemli. Ne tür ayakkabı alayım? Hep iş yerinde hem gündelik hayatta dışarı çıktığımda alabileceğim iki çeşit ayakkabıya ihtiyacım var.
(2) 

Videodaki çocuğun tepkisinin psikolojik alt yapısı nedir?

psmstc #1581226 
YouTube shortsda takılırken önüme düştü. Çocuğun bu tepkisinin sebebi sizce nedir?

Bazen ben de özellikle yorgunken, bitkinken aynen bu gözleri yaşlı kıvamda oluyorum sanırım. Karşımdaki kişilere de olumsuz bir enerji verdiğimi görüyorum hatta.

Hiç istemeden videodaki çocuk gibi üzüntülü halimi maskelemeye gayret ederken diyalogda olduğum kişiyi ağlatmışlığım dahi var. :))


Bu durumun psikolojide adı ne olabilir?



(git: youtube.com
(3) 

Gözaltında 2 gün kalmış hakkında dava açılmış birisi iltica edebilir mi?

the sound and the fury #1581224 
Siyasi nedenler örgüt üyeliği propagandası yapmak gibi suçlardan ceza almış ama cezası ertelenmiş birisi iltica edebilir mi dava geçmişi olan. Fişlenmiş birisi.
İltica etmek için şartlar nedir hangi ülkeler nasıl kabul ediyor. Her ülkenin farklı kriteri mi var mesela Almanya ve Belçika farklı mıdır? Uzakdoğu daha zor kabul ediyor gibi.
(3) 

Etek altı görüntü çekmenin suçu nedir?

the sound and the fury #1581223 
Cinsel Tacize mi giriyor ve acaba cəzası nedir. Latin Amerika da bununla ilgili sayfalar var adamlar bu kadar rahat ülkede bu sapıklığı yapıyorlar ama sanırım orada ceza yok. Bizde durum nedir?
(5) 

İstanbul içinde tiroid cerrahı doktor önerisi olan var mıdır? (Acil)

psmstc #1581222 
Eşimin tiroidlerinde küçük boyutta 3 mm bir nodül çıktı. Tsh’ı düşük. T3 T4 değerleri ise yüksek. Ultrason çekildi. Kan tahlili istendi. Süreç nasıl işliyor? Ve özel hastahane ve doktor tavsiyeniz olur mu?


Şimdiden çok teşekkürler...
(6) 

İşverenin size güvenmemesi

psmstc #1581221 
Şöyle ki işvereniniz önemli bir topluluğa sunum için sizi görevlendiriyor. Ama bir meslektaşınızı da dinleyiciler içerisinde tüm gün tutuyor. Ve gün içinde de aynı iki seansa da kendi ara ara katılıyor.

Ve 1 yıl beraber çalışmışsınız.

Bu ne anlama gelir? Nasıl algılamalıyım?

Tam güvenmiyorsan neden görev veriyorsun diyorum içimden. Demoralize edici çünkü.

İçimi de dökmek istedim.

Şimdiden teşekkürler…
(1) 

Yeni aldığım yatak çöktü, servis tamir etti ve tekrar çöktü, iade mümkün mü

santimantal #1581219 
İstikbal'den aldığım çift kişilik yatak iç dolgu malzemesinin kötü kalitesinden dolayı çöktü.
Servise bildirdim. Garanti kapsamında yatağı evden alıp iç malzemesini değiştirip getirdiler.
Bir süre kullandıktan sonra yine çökme başladı. Artık garanti süresi de doldu.

Verdiğim onca para hiç oldu. Şimdi, yine çöktü, değiştirin diye talepte bulunsam, garantisinin bittiğini söyleyecekler.

Bu durumda hakkımı arayabilir miyim?
(2) 

tisort sweat kiyafet boyu

roylemonia #1581218 
uzun zamandir istedigim uzunlukta tisort bulamiyorum. ustume rahat oturan tusortun boyu dizime kadar geliyor. kucuk boy secince de dar geliyor. medium large arasi gidip geliyorum. tavsiye edeceginiz bol ama kisa boy tisort markalari var mi? (tisort boyu kisaltilabilir tabi ama terzilerle de ugrasmak istemiyorum) veya uyguladiginiz yontem var midir?

VFS Pasaport Gönderisi- UPS Kargo

Bluesque #1581217 
Merhaba,

Vize için VFS'de pasaportun teslim edilebileceği 2 kişinin bilgilerini içeren form doldurmuştum.
Bu 2 kişi de evde olmazsa pasaport evden başka bir kişiye teslim edilebilir mi?
Bir de kargo haftasonu hangi saatlerde çalışır bilginiz var mı?

Teşekkürler
(7) 

Araç yol tarifi

dissendium #1581212 
Merhaba. Bir yere gidecekken kafanızda rota oluşturup mu yola çıkıyorsunuz? Ya da yolda telefondan yol tarifi mi açıyorsunuz? Google mı? Yol tarifini önce inceliyor musunuz? Bunları hiç kullanmadan mı gidiyorsunuz? Sağ olun.
(4) 

Ford Puma Style vs St-Line

scudman1 #1581211 
2020 ve üstü 50k km altında, tramersiz, otomatik;
Style: 1.100
St-Line: 1.200-1250 civarı bulunuyor. St-Line'da özellik daha fazla.

Aracı çok uzun yıllar elimde tutmayı düşünmüyorum. 1-2 sene sonra satmak istersem hangisi daha kolay satılır?

Puma yerine bu fiyatlarda alternatif öneriniz var mı?

Tişikkirlir.
(1) 

iPhone için ücretsiz taksit/gider takibi uygulaması var mı?

ulukayin #1581210 
Sb. Teşekkürler.

Dipnot: Aslında tam olarak aradığım şey farklı günlerde olan kredi taksitlerimi, farklı bankalardaki kredi kartlarımın ekstrelerinin son ödeme tarihlerini ve ödenmesi gereken miktarlarını görebilmek. Tüm bu verileri manuel olarak da girebilirim fakat uygulamadan beklentim son ödeme günü sabahı bana bildirim göndermesi. Bir de böyle bir uygulama arayışında olma sebebim aylık olarak gelir/gider tablomu görmek istiyorum.

Yarınki İstanbul Yarı Maratonu’na Alınık 10k Koşu Kiti

Deathrow #1581209 
Merhaba, yarınki maratona 10k kiti olup da gidemeyecek olanın kitine ücreti mukabilinde talibim. Kayıtlar dolduğu için katılamadım bu sene.
(1) 

iphone navigasyon çubuğunu kaldıramıyor muyuz?

respect #1581208 
eksisozluk.com


oyun oynarken elim çarpıyor ve oyun yarıda kesiliyor.

(bkz: iphone'lardaki navigasyon çubuğu)
(5) 

yavru kedi beslenmesi

huzurlarinizda huzursuzluk #1581204 
Selam,

4 tane 2-3 haftalık yavru kedi var. Gözleri falan açık, yürüyorlar. Anne kedi uzaktan seyrediyo yaklaşmıyo anlamadım. Dün aksam ve bu sabah Felix yaş mama verdim yediler. Süt içmeyi bilmiyorlar. Bu yaş mama da ne kadar onlara göre bilmiyorum :(( beni de zahmete sokmadan ne verebilirim bunlara ara ara ? Hiç annelerinin yanında görmedim, onu da besledim ama yaklaşmıyor

Nöroloji uzmani(beyin mr'i) yorumlayabilecek var midir?

adventchant #1581202 
Babam yogun bakimda, ensefalit ve menenjit suphesiyle yatiyor, tedaviye baslandi ve sivi alindi ama tani tam konulamadi. Konu hakkinda bilgisi olanlar ozele gelebilir mi lutfen?
(5) 

kadıköy - söğütlüçeşme yht civarında sessiz sakin mekan önerisi

beklenen buyuk istanbul depremi #1581201 
pazar günü üniversiteden uzun süredir görüşmediğim bir hocam ile buluşacağız, kendisi 19:00'da söğütlüçeşme'den yht ile konya'ya gidecek (yazdım artık, kalsın bu gereksiz bilgi de). kadıköy'ü pek bilmiyorum ve genelde hareketli olarak biliyorum: yht'ye yakın (15-20 dakika yürüme mesafesinde işte), 14:00 - 18:00 aralığında oturup sessiz sakin şekilde sohbet edebileceğimiz, çay/kahve içebileceğimiz mütevazı bir kafe/mekan var mı bildiğiniz? (kadıköy'ün işlek bir yerinde bir içerisinde kitap da satılan, kütüphanemsi bir kahveci vardı seneler önce gittiğimiz ama hatırlayamam asla neresi olduğunu, onu bilen varsa ve hala açıksa o iyi olabilir mesela, adını bilen varsa. teşekkürler)
(2) 

çıldırtan excel sorunu

motosiklet burclu adam #1581200 
selam.

yeni çalışma sayfası açtıktan sonra excel hücrelerine sayı veya yazı yazamıyorum. gerçi eski dosyalara da yazamıyorum. kardeşim uğraşmıştı, ona sordum bilmiyorum dedi. diğer office programlarında sorun yok, word'e, pp'e falan yazılıyor.

biraz araştırdım, koruma falan diyor ama koruma yok göremedim. ne oldu bu merete acaba? ayarları sıfırlama diye bir şey de göremedim. kayıt defterinden office 15 ve 16 dosyalarını sildim, düzelmedi.

teşekkürler şimdiden.
(3) 

Caps Lock tuşu tersine çalışmaya başladı

psipsipsi #1581196 
Merhaba. Bilgisayarı bugün kullanırken hem caps lock hem de number lock tuşlarına basınca ekranın ortasında kocaman "Caps Lock On" kapatınca da "Of"lu versiyonu çıkıyor. Normalde böyle bir şey yoktu. Üstelik %80-90 oranında hatalı çalışmaya başladı, Caps Lock açıkken (tuşun ışığı yanıyor) harfler küçük, kapalıyken ise harfler büyük. Peş peşe basınca düzeliyor gibi ama sonra yine bozuluyor. Nasıl düzeltilir bu

İstanbul bağdat cad. Vogs cafe kediler

ats #1581195 
Merhabalar,

Erenköy vogs cafe’de bir kedi yavrulamış, çalışanlar ellerinden geldiğince ilgilenşyorlar ancak kedilerden birinin gözü kapalı. Ben bölgeye bir daha uzun süre gelmeyeceğim ancak çalışanlara sorduğum kadarıyla kedi çay uygulama dışında herhangi bir tedavi görmüyor. Yakınlarda olan veya ilgilenmek isteyen olursa diye buraya sormak istedim, şimdiden teşekkürler
(2) 

Ortodontik Tedavi Sonrası Yüzümüzde Değişim

rock n roll #1581193 
Selamlar, ortodontik tedavi gördükten sonra yüzümüzde değişim oluyor mu, aynı mı kalıyor? Dişler konum değiştiriyor, kemik yapısı değişiyor belki. Bu yüzden yüzde değişim olur mu? Ortodontik tedavi yaptıran arkadaşlar ve diş hekimi arkadaşlardan cevap rica ediyorum. Teşekkürler
1 ...  ... • 157    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık