(7) 

Erkek terlik

sanguine #1582520 
Şehir merkezinde gündüz gezerken giymelik terlik almak istiyorum. Böyle güzel bir şey olsun, gündüz her türlü aktiviteyi yaparken (müze gezme, yemek yeme, date vb) siritmayacak bir şey. Bütçem 1.000 ama yukarı çıkabilirim begenirsem
(11) 

Akrabayla alışveriş vs

Cremisi #1582518 
Gerçekten asabım bozuldu, karmaşık yazabilirim.
Kick boks dersi veriyorum, kuzenim, 9 yaşındaki yeğeni için ders almak istedi. Garantiye almak için hiç spor geçmişleri olmadığından deneme dersi yaptım, sevdiler! düet 10 ders satın aldılar. 2 ders yaptık, 3.sünde çocuk ağladı yapmadı, kuzenimle yaptık.
Şimdi de ağlıyor gelmek istemiyor diye iade istediler, salonumda da iade yok, ona rağmen hocam 10 ders düet reformera dönüştürelim dedi.
Kuzen diyo ki ben hesapladım 10 ders az, vs. Ben de, normalde ödeme alındığından ders değişiminde hoca vs farklılığı olduğundan bu bile yapılmaması gerekiyor ama rica ettiğim için oldu, ki ben aldığım ödemeyi reformer hocasına vericem dedim. Şimdi diyo ki kendim ders alsam daha kârlı yol vs reformer zararda oluyorum:)
Şeytan diyor ki lanet olsun de ve kendi cebinden iade et. 2 kuruş için gidip patronlarıma tekrar anlatmak istemiyorum, ayrıca kuzenime de şu saatten sonra ders vermek istemiyorum. Şuurlu düşünemiyorum, akıl verirseniz sevinirim.
(1) 

Lego figürlerini nereden alabilirim?

jude #1582517 
Lego figürlerinden aile tablosu yapmak istiyorum. Figürleri ve parçaları nereden alabilirim?
(4) 

Saç modelimi değiştirmek istiyorum

chicha_v2 #1582513 
Öncelikle erkeğim, pandemide uzatayım dedim bir kere eşim uçlarından almıştı hala omuzlarıma geliyor saçlar ama herhangi bir model vs. yok.

Saçlarım dalgalı ve ince bir de hafiften önler açılmaya başladığı için ya üç numaraya vurup devam edeceğim ya da önce kısaltıp farklı bi model deneyip daha sonra üç numaraya geçeceğim.

Açıkken Hasan Mezarcı'ya benziyorum, toplayınca güzel gözüküyor ama sürekli toplamak da baş ağrıtıyor.

İnternette falan ai aracı vs. var mıdır böyle fotoğrafımı yüklesem farklı modeller nasıl görünüyor görsem?
(4) 

chatgpt 4o kullanabilen var mı

entropik #1582512 
üye oldum prosuna ama instagrama düşen videolar gibi videoyla görüşmeyi çözemedim. aynı 3,5 un biraz daha akıllısı. nası yapıyoruz çözebilen var mı?

www.instagram.com
(4) 

espresso makinesi alınır mı

halis ayarci #1582511 
olay şu, mokapotta falan kahve yapmak ve sonrasında temizliği benim için sorun değil, yapıyor ve içiyorum

espresso makinesi bakmaya başladım, philipsleri incelerken arada bir yağlamak gerek diye gördüm

yahu bu makinelerin böyle bakımları mı var, sadece suyu azalınca su konuyor diye biliyordum.

uğraştırıcı bir şey mi bu espress makineleri, yağlaması, parça değiştirmesi, söküp tüm parçaları temizlemek vs. bilgi verebilir misiniz
(11) 

burun tıkanıklığı .. lütfen fikir verin

iwillsee #1582510 
gündüz hiç bir şikayetim yok hava akışı gayet iyi hiç tıkanıklık yok. ama gece başımı yastığa koyar koymaz daha doğrusu yatar pozisyona ne zaman geçersem geçeyim burnumun bir tarafı %100 tıkanıyor. %50 tıkansa razıyım ama %100 tıkanıyor. başka yerlerde yatınca da aynısı oluyor. ayakta iyiyim kafamı koyunca tıkanıyor.

kbb ye defalarca kez gittim. deviasyon hiç yok dedi bir kaç tanesi aynı şeyi söyledi.

alerji tablet ve fısfıslarının envai çeşidini kullandım hatta çörek otu spreyi dediler onu da kullandım. sinüs rince vs. hepsini kullandım. çörek otu takviyesi ve sinupret de kullandım.

hava temizleme makinesi aldım .

nihai çözüm konkaların yakılması gibi görünüyor ama onu da genel anestezi ile yapıyorlarmış ve çoğu kişi sonradan başa sarıyor çözüm olmadı vs. demişler.

son bir yöntem yok mudur? bu işi ameliyatsız atlatmamın çaresi yok mudur? deviasyon yok ve yatar pozisyonda değilsem hiç şikayetim yok bu noktadan iyileştiremez miyim..
(3) 

lisede bilişim bölümünü seçmek için ne yapmak gerekir?

semenderr #1582507 
8. sınıftan bu yıl mezun olacak bir genç, pendikteki bilgisayar bölümü olan meslek liselerinden birine gitmek istiyor. bu okulların listesine ve başvuru için gerekenlerin bilgisine sahip değil.
yardımcı olabilecek var mı?
(1) 

güneydoğu'da 40 yaş altında olup da türkçe bilmeyen kürt oranı yüksek mi?

summerof69 #1582505 
şu videoya denk gelince merak ettim.

www.youtube.com

bu bolgede yasayan 40 yas alti kadinlar arasinda turkce bilmeyenlerin gercekci orani nedir? (bkz: haydi kizlar okula) gibi zorunlu egitimi ozendiren kampanyalarla ozellikle anadoludaki kizlarin egitim gormesi amaclaniyordu. eger her kiz cocugu okula gittiyse, 40 yas altinda olup da turkce bilmeyen kadinların oranı çok az olmalı diye düşünüyorum. bu oran nedir ve kaynak ya da kendi gözlemlerinizi paylaşabilir misiniz?

teşekkürler.
(19) 

Facebook kullanıyor musunuz?

nundu #1582504 
Ben bi 6-7 sene önce falan hesabımı silmiştim sanırım. O zaman da whatsapp gruplarının katılımcı sınırı var diye dönem grubunu facebookta açmıştık onun için kullanıyodum. O grup dışında hiç kimsenin bir şey paylaşmadığı, sadece orta yaş ve üzerinin kullandığı tamamen ölü bir platformdu benim çevremde en azından.

Şimdi son yıllarda yaşıtlarım arasında da facebook'u çok duyuyorum da, eskisine göre daha mı aktif? Yani neredeyse başka bir sosyal medyanın olmadığı 2007-2010 arası dönemden sonra büyük bir düşüş içinde gibi gözlemliyordum da şimdi etrafımda daha çok duymaya başlayınca şaşırdım yani kim facebook kullanır ki diye.

Şu anki durumu nedir facebook'un? Siz kullanıyor musunuz? Evetse hangi amaçlarda nasıl bir işlevi var? Marketplace mesela Türkiye'de aktif kullanılıyor mu? Teşekkürler
(2) 

Maçka Parkı - Küçük Çiftlik Parkı Konserleri Sesi

michael_knight #1582503 
Küçük Çiftlik Parkı'ndaki konserlerin sesi Maçka Parkı'na ne kadar geliyor.
Ona yakın bir tarafa geçince mükemmel olmasa bile parktan da iyi kötü dinlenebiliyor mu konserler?
(5) 

migros küçük ev aleti iadesinde sorun çıkarıyor mu?

oldtimer #1582498 
hep gıda ürünü iade ettim bugüne kadar sorunsuz alıyorlar, tarihi yaklaşmış, ürünü beğenmedim vs problem etmeden.

geçen kettle aldık altus marka. ne düğmesine basınca kapağı açılıyor, ne su kaynayınca otomatik kapanıyor. alalı 10 gün falan oldu hiç memnun değilim. bunu fişiyle gidip geri versem garanti maranti derler mi yoksa sıkıntı çıkarmadan iade alırlar mı?

bir de memnun kaldığınız çelik bir kettle öneriniz varsa alırım.
(5) 

Beyaz tişörtten çay lekesi çıkarmak

dilili #1582495 
Yeni aldığım beyaz tişörtüme ikinci giyişimde çay damlattım. 2 kere yıkadım, internette gördüğüm karbonatı macun haline getirip sürme işlemini de denedim ama bana mısın demiyor. Böyle kaldırıp bakıyorum tişörtü, tam orta yerinde silik bir çay damlası... Ne yapsam çıkar? Çamaşır suyuna mı batırsam sizce? Daha mı fena olur?
(3) 

bacakta aniden oluşan yaramsı şey

tabudeviren #1582493 
prnt.sc

bu nedir? bazen oluyor böyle.
bir şey ısırdı kaşıdım desem, o da yok.
kaşımadım..
(6) 

biri istanbul'da biri ankara'da olan iki -çocuklu- aile nerede buluşabilir?

elorelia #1582491 
önemli nokta iki ailede de 2 yaşında bir çocuk var. iki ailede de araba var ancak çocuklarla uzun yol yapmak istemiyoruz. yani orta noktada buluşmak, bi hafta sonu kaçamağı yapıp evlere dağılmak istiyoruz diyelim.

bolu abant dediler ama orada otel var mıdır, ne yapılır, çocukla nasıl vakit geçirilir kimse bunu bilmiyor.

var mıdır önerisi olan?
(6) 

Altın tl ikilemi

kondansator #1582490 
oldum olması altın bozmam modundayım. Çevremde pek çok kişi altından tl ye geçip vadeliye atar oldu. Sizin bakışınız nedir ?
(4) 

metal profillerden anlayan var mı?

istististist #1582489 
soz.lk

ilk defa böyle bir profil gördüm.

malzeme: alüminyum

normal profillerden farklı olarak, iç-orta kısmında, bir blok daha var.

bu profillerin özel bir adı var mı?
(5) 

Gitar calmayi ogrenmek icin yazilim

KidLazer #1582487 
Selamlar
Cok sacma ama bi kitap okuyorum ve uzun yillardir gitar ogrenme konusundaki niyetimi tetikledi:)
Aslinda 10 yasimda bir muddet klasik gitar kursuna gittim. Sonra aldigim elektro gitarlarla ufak ufak kendimi gelistirdim. Seviye olarak amiyane tabirle cokca bilinen thrash metal turundeki parcalari calabiliyorum ve riffleri dinleyerek bulabiliyorum, orta seviye sololari halledebiliyorum. Ornek verecek olursam ornegin MoP solosu gorece agir olsa da kusursuza yakin calabilirim. Bir ara kafayi kirip tornado of souls solosunun bir kismini da cikarmistim ama bi friedman ya da broderick olmadigimdan gerisi cikmadi:)

Elde cillop gibi bir schecter mevcut ancak is dolayisiyla ozel ders alacak zamanim yok
Bu sebeple bana dogru pratik yaptiracak antremanlari duzenli takip ettirecek bir pc programi ariyorum
Butce sikintim yok o yuzden ne varsa uzerime atabilirsiniz. Nota okumakla kafayi dolduramam sarko yazmicam neticesinde o yuzden tab kafasindayim

Bir de bu isle ilgilenenler bana kulaklikla nasil setup yapabilecegimi aciklasa cok sevinirim. Amfi blackstar core10

Tesekkur ettim
(4) 

Ankaragücü Maçı

deadwampir #1582485 
5 yaşındaki oğlum ile beraber maça gideceğiz de hangi tribünleri tercih edeyim? Çocuk daha ufak, korkmasın.. :)
(3) 

Laptop'a firewire, duyurunun donanım gurulari

makbur #1582483 
Elimde 1 adet firewire arayüzlu ses kartı var. Bir de firewire girişi olmayan laptop.

Usb'den bağlanan çeviri adaptör gibi zimbirtilari kullanamam, ekstra işlem demek latency -sesin gecikerek gelmesi- arttirmak demek. Zaten tek yaptığım bağlayıp gitar çalmak.

Laptop'in içinde 1 adet mini pci bağlantısı var ve burada bilindiği gibi wireless kartı var.

Wireless kartını söküp, oraya bir mini pci firewire kartı alayım dedim 4000 lira civarinda fiyatları. Tahminimin çok üstünde.

Mini pci i normal pci a dönüştüren adaptörler var. Hatta millet bu şekilde laptop a pc ekran kartı falan bağlıyor.

Yalnız düz pci a ceviren ya da pci ex1 e ceviren bir adaptöre denk gelmedim. Genelde ekran kartı bağlamak için pci e x16 hep.

Yani bu şekilde 1 mini pci to pci adaptor ve düz firewire kartı ile 500-1000 liraya halledebilirim diyordum bu işi ama?
(1) 

silhouette gözlük

piotr #1582481 
Avusturya'da da pahalı mı? Oralarda yaşayan var mı?
(4) 

Tahlil Sonuçları Hk.

Defanstaki son adam #1582480 
Merhaba,

Arkadaşım şehir dışında tek yaşıyor. Bugün cafede otururken sol böbrek tarafında ciddi bir ağrı ile beraber hastaneye gitmişler. 1 tane morfin bir tane farklı bir ağrı kesici yaptıktan sonra biraz rahatlamış. Şimdi tahlil sonuçları çıktı ama bazı değerleri referans dışı gözüküyor. Anlayan birisinin yorum yapma şansı var mıdır?

(git: hizliresim.com
)

* Eşi şehir dışında uçak ile yanına gidiyort şuan, geldiğinde yine hastaneye gidecekler.
(1) 

tel lel lel lelli yaaar

tabudeviren #1582478 
böyle bir şarkı vardı, başka bir şeyini hatırlayamadım.
neydi?

not: kanımda kıvılcım değil.

wordpress'ten anlayan var mı

monicapp #1582477 
sanıyorum hintli bir firma tarafından dolandırıldım, dolandırıldıysam acil aksiyon almam lazım bütün site bilgilerimi verdim. anlayan varsa bana yazabilir mi
(1) 

Fransızca Pratik İçin Online Hoca Bulmak

zen1th #1582476 
Merhaba,

Fransızca online konuşma pratiği yapmak için hoca arıyorum. lingoda, verbling, ,italki ,preply gibi siteler var ama karar veremedim. Bilgisi olan var mıdır?

Teşekkürler

Ses sistemi uzmanları ve elektronikçilere uzmanlık sorusu

roookie #1582472 
1 adet 600w behringer aktif hoparlör var. 1 adet de 800w pasif hoparlör. Aktif behringerden pasif hoparlöre kablo ile (spekon) bağlıyorum. Ses biraz yetersiz geldi. 1 adet daha hoparlör eklemek istiyorum ancak amfi ya da mikser yok tüm ses ve güç aktif hoparlör üzerinden geliyor.

800 wattlık pasif hoparlöre output da mevcut. Bu outputtan 2. bir 600w hoparlörü de besleyebilir miyim?

Aktif olanın teknik bilgileri linkteki görselde


prnt.sc
(9) 

1 milyon tl faiz mi dolar mı?

respect #1582471 
vay be yazınca ne kadar da büyük durdu :)

1 milyon tl ye dolar almıştım ama bozup faize yatırayım mı?
(3) 

Yüksek ateş

dissendium #1582470 
Hastayım. Ateşim yüksek. Soyununca titriyorum çok. Nasıl geçer?
(3) 

evde lazer epilasyon

vss #1582469 
amazondan şu cihazı aldım:

www.amazon.com.tr

epey yorum var hepsi çok iyi. ama benim anlamadığım benim koltuk altım için yaptırdığım lazer geçici mi? yani profesyonel bir yerde yaptırsam bu ölene kadar çıkmaması demek değil mi o kılların yoksa ben mi yanlış biliyorum?
(10) 

Esinizden/partnerinizden utandiginiz oldu mu?

insanlik icin buyuk bir adim #1582467 
mesela olmayan bir becerisi sebebiyle veya yapamadigi bir sey sebebiyle utanmak.

edit: ornekleri arttirirsam mesela sacinn seklinden utanmak, giydigi coraptan utanmak ve onunla beraber disari cikmamak gibi.

hic boyle bir sey yasadiniz mi?
(2) 

En uygun ev internet paketi hangisi?

aslagülümseyenbirkediyegüvenme #1582466 
İyice kafam karıştı. Binada TTNet ve Vodafone fiber altyapısı var. Sadece platform kardan film izlememi sağlayacak kadar internet bağlantısına ihtiyacım var. Şu anda en avantajlı paket hangisi sizce? Satış sonrası hizmet ve bağlantı konusunda da sorun yasatmayacak önerilerinizi alabilirsem içim rahat edecek.
(7) 

Devlet ikinci telefona el koyacakmış

michael_knight #1582465 
Sabah gazetesinde çıkmış bu haber. Gerçek olamaz. O kadarını yapmazlar.
Türkiye'ye girerken cebinde iki telefon varsa birini devlet alıyor. Depoya koyuyor. "Çıkarken alırsın" diyor.

www.sabah.com.tr

Sizce bunu yaparlar mı?
(2) 

USD çekiminde en düşük komisyon hangi atm'de?

kukuleta #1582463 
Yurt içinde. QNB 1-2 ay öncesine kadar %2.5 komisyon alırken şu anda %8 gibi hayvani bir tutar kesiyor.

Payoneer'deki tutarları en düşük komisyonla hangi ATM'den çekebiliriz?

TL'ye çevirip hesabıma gönderme opsiyonunu tercih etmiyorum.
(3) 

Adalar da gezilecek yerler var mi hala

damladamla #1582461 
Bu cumartesi gitmeyi planlıyoruz ama çok mu kalabalık olur?
Rahatça oturacağımız kahvaltı falan yapabileceğimiz sakin nezih alkolsüz yerler var mi?
(4) 

Trafik Cezası Olarak Görünen Nedir?

rock n roll #1582460 
Selamlar, e devletimde araç plakasına kesilen cezalar listesinde olmayan bir trafik cezam var. Vergi borçları kısmına tıkladığımda MTV , ek MTV vs. borçların yer aldığı listede çıkıyor. Ne olduğunu anlayamadım. "Detay" "Görüntüle" tarzı bir buton yok o yüzden anlayamıyorum. Araç plakasına kesilen ceza listesinde değil de neden vergi borçları kısmında çıkıyor. Benim ehliyetim yok, arabayı ben kullanmıyorum. Bu ne olabilir?
(5) 

Vejateryan diyet

prole #1582459 
Bir Adanalı olarak et yemeyi bıraktım (etik ve politik vejateryan oldum). Şimdi niyetim pratik ve besleyici bakliyat ve sebze yemekleri yapmak. Döküm tencerem, ızgaram, tavam falan var da daha pratik sebze pişirici önerileri arıyorum. Böyle slow cooker gibi, instant pot gibi şeylere ilişkin oneriniz olur mu? Bir alet alıp verimli biçimde et olmayan ve lezzetli şey pişirmek istiyorum.
(21) 

sizi en cok kizdiran, cinlerinizi tepenize getiren seyler nelerdir?

buenosdias #1582458 
sadece ben de mi var bilmiyorum; ama

dolandiricilik bana cok asagilik bir suc gibi geliyor. taslanarak oldurulmeleri falan hic uzmez beni.

sizi en cok kizdiran seyler neler?
(4) 

Pegasus Bagaj

ucantekme #1582457 
pegasustan bagajsız satın aldığım biletime sonradan kabin bagajı ekleyebiliyor muyum?
(2) 

faiz sorusu

deepex #1582456 
200 000 tl lik mevduata gecelik ing bank 273 tl veriyor. oran %54 .
nasıl hesaplanıyor bu ? bi yardım edin.
(3) 

Corasprin kaç mg? haftada 1 kullanılır mı?

oldz #1582455 
Sb
(13) 

isviçre'deki arkadaşım paket lahmacun istedi

duyurukullanıcısı #1582454 
bana lahmacun yollar mısın diye mesaj atmış ciddi ciddi.

daha önce türk kahvesi vs vs göndermiştim ama lahmacun falan yemek nasıl olur bilemedim.

iyice sarıp sarmalayıp ertesi gün kargosu ile göndersem olur mu?
(1) 

eczacının yanlış verdiği ilacı nasıl tamamlarım?

kibritsuyu #1582453 
arkadaşlar yüksek tansiyon problemimden dolayı kardiyoloji uzmanı bana cardofix plus 5mg/160mg/12.5mg olan ilacı verdi. bağkur borcum olduğu için parayla alıyorum, yani raporu yok, eczacı da sistemden göremiyor. e-nabız'dan reçeteyi gösteriyorum, eczacı da veriyor.

linki bu: www.sanovel.com.tr

fakat bu ilacın yetmiş çeşidi varmış, farklı dozlar içeren, bazı etken maddeleri içermeyen vs. sevgili eczacı arkadaşımız da reçeteye dikkatli bakmadığı için bana bunun plus olmayanını vermiş, cardofix 5mg/160mg.

linki bu: www.sanovel.com.tr

ben de dikkatsiz bir deve olarak kutuda yazana, dozajına falan bakmadan kututu açmış, açmakla da yetinmeyip bir tane hapı çıkarmış bulundum. baktım rengi değişik, kutuya bakmak aklıma geldi.

benim ilacımda 5mg amlodipin, 160 mg valsartan ve 12.5mg hidroklorotiyazid olması gerekli.

eczacının verdiğinde 12.5 mg hidroklorotiyazid yok.

velhasıl hapı çıkardığım için iade edilmesi mümkün değil. benim de aklıma bunu içip, yanında ayrıca 12.5 mg hidroklorotiyazid içeren başka bir hap içmek geldi lakin böyle bir hap bulamadım.

aldactazide diye bir ilaç var ama onda da başka etken madde daha var.

yani ben şimdi 12.5mg hidroklorotiyazid olarak ne içeyim, ya da 1 ay boyunca bunu içmesem çok sıkıntı yaşar mıyım?
(1) 

ps3 oyunu cd olarak nerede bulunur?

Trafalgar #1582450 
harddiski olmayan bir ps3 var ve oyun yok. Nerede bulabilirim?
(3) 

araç için mangal seti

nemo problemo #1582449 
aracın bagajında sürekli durmak üzere;

sandalye, mangal ve semaver almak istiyorum.

katlanabilir ama portatif olanlardan. hangi marka önerirsiniz?
(9) 

Bulaşık makinesi uzmanı var mı

selamun aleykum kitty #1582448 
Yeni aldığımız bosch bulaşık makinesi kullanım kılavuzunda "ilk kullanımdan önce tuz haznesini suyla doldurun ve tuz ekleyin" gibi bir ifade var. Benim bildiğim tuz doldurulur sadece oraya. Tam olarak ne yapılması gerektiğini bilen var mıdır teşekkürler
(6) 

Almanya görülmesi gereken yerler

orin #1582447 
Merhabalar, Almanya Hannover de akrabalar olduğunda bu sene değişiklik olsun diye kurban bayramı oraya gidelim dedik. Oraya kadar gitmişken araba kiralayıp çevreyi de dolaşalım istedik. Mesafe olarak yakın değil ama Hollandaya da geçebiliriz. Bahsi geçen bölge civarında görmemizi, ziyaret etmemizi önerdiğiniz bir yer var mıdır?
(4) 

avokadonun bu hali bozulmuş mu oluyor?

hexagon #1582446 
Dün peynir, zeytinyağı, limon kombinim dolapta üstü kararmış şekilde karşıma çıktı. Tadına baktığımda bi değişiklik göremedim. Bu halde birkaç durması sorun olur mu?

eksiup.com
(1) 

Evde kullanılacak bir dikiş makinesi

harmanyeri #1582445 
Evde yarı profesyönel olarak kullanmak üzere bir dikiş makinesi ihtiyacımız var. Yaptığım araştırma sonucu Singerin 3333 modeline yoğunlaştım ama başka bir tavsiyeniz varsa bilmek isterim.

Teşekkür ederim

www.singer.com.tr
(16) 

Uykuya dalmadan önce düşünür müsünüz?

sonhakan #1582444 
Kafanızdan neler geçer?
(4) 

Etki ajanlığı yasası, neden kimsenin gündeminde değil?

summerof69 #1582443 
(bkz: etki ajanlığı yasası)


İnternetteki ve hatta toplumdaki Bütün muhalif seslerin kesilmesine yol açacak etki ajanlığı yasası neden kimsenin umrunda değil? Gürcistan bile bu yasanın gecmemesi için yuzbinlerce insanla 1 senedir sokaklarda gosteriler yapti. Bizde ise muhalefetin gundemi bile olmadı. Marjinal kesimler bile pek umursamiyor.

Ben mi abartmıyorum, toplum mu kaderine razı olup ses çıkarmaktan vazgecti anlayamıyorum. Siz ne diyorsunuz?
1 ...  ... • 140    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık