(5) 

bebek seti

patronaj1 #1582731 
selamlar. yataş'ın şu setinden alan oldu mu? daha iyisi vs öneri olur mu acaba?

www.yatasbedding.com.tr
(22) 

Bebeklerin yemek yemesinden tiksinmek

Gradient_tabanlı_mor #1582730 
Kendim de hamile olmam dolayısıyla sosyal medyada karşıma sürekli bebek çocuk videoları çıkıyor. Bunların da yemek yeme videoları beni aşırı tiksindiriyor. Eskiden beri sevmem. Hiç de sevimli değil.
Bunu siz de iğrenç buluyor musunuz?

Acaba daha düzgün yemek yedirilemez mi bebeğe/çocuğa? Ağzı burnu bulaşık vıcık vıcık her yere bulaşmış filan. Niye düzgün yedirmiyorlar veya peçeteyle silmiyorlar?
(1) 

Türk hava yolları - mali e-bilet

tchuck #1582729 
yav bu pegasusta aşırı koaly, rezervasyon numaramı yazıp faturamı alıyorum.

thy'de bilet numarası istiyor, hiçbir emailimde hiçbir sms'imde bilet numaram yazmıyor.
sorgulamalarda uçuşuma ait biletim çıkmıyor, uygulamasında da gözükmüyor.

ben mali ebiletime nasıl ulaşabilirim?
(3) 

içe basan kişiler için tabandaki arch desteği olan ayakkabılar

iwillsee #1582727 
önerileriniz var mı? tabada hafif kavizli olan iç kısım ayağa kalkınca eğilen kişiler için yani yürürken içe basanlar için tam da o kavisli kısmı destekleyecek ayakkabı önerilerine açığım.
(4) 

Performans/Fiyat ürünü telefon

parka #1582726 
Orta fiyatlı (20bin altı) ama yağ gibi akan
bir telefon istiyorum. Kamera ile işim yok.
Mesela Poco X6 pro veya poco f5 e ne dersiniz?
(5) 

eski sevgiliyi ozlemek vs sevgilin olmasini ozlemek

aydonno #1582725 
onu mu ozluyorum genel olarak sevgilim olmasini mi ozluyorum diye dusunuyorum. sizce bu nasil ayirt edilir? ikisi ayni anda da olabilir pek tabii. ama sanirim demek istedigim sevgilim olsa belki de artik onu ozlemem. nasil bi sevgili olduguna bagli tabii o da. onun ozelliklerini aratacak biriyle sevgili olursam yine ozleyebilirim. yok bununla daha iyi daha mutluyum dersem ozlemem herhalde.
(2) 

Su bazlı nemlendirici tavsiyesi?

jackyr #1582724 
Yağlı cilde sahip er kişisiyim.

Şu ana kadar celenes nemlendirici ve güneş kremi kullanıyordum.

Celenes iyi mi kötü mü bilmiyorum ama cildime iyi gelecek önerileriniz varsa bekliyorum. Cildimi nemlendirmediğimde ciddi kuruluk oluyor. Birkaç saat sonra da bu durum aşırı yağlanma ve sivilce oluşumuna neden oluyor. Bu yüzden nemlendirici lazım.
(4) 

Sivrisinek kovucu/çözüm. Doğal veya değil.

ermanen #1582723 
Sivrisinek sorunu var. Ne kadar dikkat edilse de eve giriyorlar. Tel olmasina ragmen. Cozum veya kovucu ne onerirsiniz? Sizde ne ise yaradi? Uyurken isirmamalari icin ozellikle de.

Daha once duyurularda ben de cevap verdim bu tur sorulara. Belki guncel bilgi vardir. Bu hayvanlar evrim de gecirmis sanki. Bazi cozumler, kimyasallar ise yaramiyor.

UV lamblarini ovenler olmus. Onu mu denesek?
Prize takilan kucuk zimbirtilar ise yaramiyor gibi.

Bir suru dogal yontem de yaziliyor. Feslegen, biberiye vs. ekin. Portakal kabugu, sarimsak vs. Esansiyel yaglar vs. Bunlardan ise yarayan oldu mu sizde?

Bilimsel arastirmalar icinde DEET olan spreyler oneriyor. Ama o da kimyasal ve hassas cilt icin iyi degil. Cibinlik de kullanamiyoruz simdilik.
(7) 

Turkcell Superbox Sınırsız İnternet

Gı #1582722 
Yıllarımı her türlü internet altyapısının binbir seçeneğin olduğu şehrin ortasında geçirdikten sonra, altyapı bulunmayan bir yerde yaşamaya başladım, uydu interneti ya da Turkcell'in superboxı arasında bir seçim yapmak gerekiyordu, uydunun hava şartlarına göre çok verimsiz olabileceğini öğrenince Superbox tercih ettik, tam taşınma gerçekleşmeden kotalı internet kullandık ve gayet iyi çalışıyordu, çok pahalı olmasını falan hazmettikten sonra mayıs ayından itibaren sınırsıza geçeriz diye düşünmekteydik ki sınırsız paketlerde internet hızının düştüğünü öğrendik. Bizim için hem hız hem kota önemli, Türk Telekom da kısa zamanda altyapı sağlayacak gibi gözükmüyor, yine de kendileri ile görüşme halindeyiz ve gerekli şartlar sağlanırsa Superonline'ın yüksek cayma bedellerini ödemeye de hazırız.

Ezcümle Superbox hem kotalı hem sınırsızı kullanıp kıyaslayabilecek biri var mıdır? Özellikle bu şekilde soruyorum çünkü kotasından bağımsız superboxtan verim alamamış çok kişi var gördüğüm kadarıyla, bizim kotalı paketlerde hız ile ilgili bir sorunumuz yok ama günde 40 gb tüketmiş oluyoruz ki bu da hiç anlayamadığım bir durum, geçen gece ek paket satın aldık, hiç kullanım yapmadan uyuduk, sabah kalktığımızda 10 gb harcanmıştı.

Kimileri telefonda hotspot kullanabilecekken Superbox kullamayı hiç anlayamamışlar ama telefon interneti hem hız hem kota olarak yetersiz kalıyor. O nedenle lütfen hotspot önermeyin:)
(4) 

Keteni yüksek derecede yikarsam suda çeker mi

Amaranta ursula #1582721 
Merhaba arkadaşlar,

Xs/small diye aldığım oxxo ve oysho keten pantolonlar mübarek xl gibi oldu. Ben yıkanınca (40 derece) biraz çeker sandım ama giydikçe salıyor meret. Acaba 50-60 derecede yikarsam kesin çeker mi?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
(2) 

Resimdeki yaziyi corrige edecek biri var midir ? (Fransizca)

Yourcousinmarvinberry #1582720 
Metne göre uygun «indicateur»lerin üstünü highligter ile geçtim. Kontrol ederseniz çok makbule geçer.

i.ibb.co
(5) 

Ameliyat sonrası hayatı kolaylaştıran nesneler

reversal of fortune #1582718 
Nelerdir? Yastık ve pijama aldım şimdilik, başka önerilere açığım. Tikler akşam gelecek.
(5) 

Kiracı - ev sahibi - komşu

metal69 #1582717 
Kiracısı olduğum Evin duşakabin kısmından alt komşuya su sızmaktadır ve tavanda sarı lekeler oluşturmuş. Bu zarardan oluşacak masrafları kiracıya mı komşuya mı ev sahibine mi kalıyor daha önce başına böyle bir olay gelen yazarların yardımlarına ihtiyaç duyarız teşekkürler.

Yani ev sahibine yazayım mı böyle bir durum var diye?
(5) 

vize için adli sicil kayıt belgesi

dali dili havali korna #1582716 
Adli Sicil Kayıt belgesinin aslı ve fotokopisi istenmiş. E-devletten aldığım belge işimi görür mü yoksa adliyeden ıslak imzalı bir belge mi almam daha mı garanti olur? Sonrasında bunların noter onaylı tercümesi ve apostil damgası vurulması işi de var.
(8) 

Japonya'dan neler alınır?

noxie #1582714 
Japon viskisini ve çay setini duydum. Bunları nereden alabiliriz japonya'da?

Bir de başka neler almamızı önerirsiniz taşınabilecek seviyede ve alınacak yeri de önerirseniz şahane olur

teşekkürler şimdiden

Evlendikten sonra kızlık soyadı kullanımına devam etmek

fobfilm #1582711 
Kız arkadaşımla yakın bir zamanda evleneceğiz. Anayasa mahkemesinin evlendikten sonra kızlık soyadı kullanımının devamına dair kararı şuan uygulanmıyormuş araştırdığımıza göre. Bu yüzden dava açmak gerekiyormuş. Ama kısa vadede bizim schengen vizesi, greencard süreci gibi bir çok pasaportluk işlerimiz olacak bu yüzden mahkeme sonucunu bekleyecek zamanımız yok. Yakın zamanda evlenen veya sürece hakim biri var mı aramızda acaba?
(3) 

Üst vücutta lekeler

Sumashi #1582710 
Seneler önce göğsümle omzumun birleştiği bölgede bir tane leke olduğunu gördüm. Aradan zaman geçtikçe boynuma doğru bu lekelerin sayısı arttı. Daha fazla yayıldı. Bu nedir ve nedendir? İki ay önce kan tahlili verdiğimde aile hekimim -yanlış hatırlamıyorsam- bilirubin değerimin yüksek olduğunu söylemişti aciliyeti olmamakla birlikte dahiliyeye görünmemi tavsiye etmişti. Belki bir alakası vardır ama bilmiyorum.

Doktor arkadaşlar bir bakarsa sevinirim.


eksiup.com
(2) 

Kanda görünmeyen guatr olur mu?

muhayyer divan #1582709 
Selam

Kan tahlilinde t3 t4 ve tsh değerlerim çok normal ama boğazımda tam tiroid bezlerinin olduğu yerde sık sık doluluk, boğulma hissi yaşıyorum. Guatrın kanda görülmemesi ama oluşması mümkün mü?
(5) 

sevgilisi olan bakışır mı?

alkinoos #1582705 
ahali kalabalık bir kamu kurumunda çalışıyorum. bazen denk geliyor ya da çalışanlar da anlatıyor, erkekleri söylememe gerek yok, evli ya da nişanlı kadınların biri ile bakıştıklarına kesiştiklerine şahit oluyorum, sadece bakışmak ama flört vb bir durum yok.

kimseyi yargılamıyorum herkesin kendi hayatı, ilişkilerden anlamam, hayatında ciddi biri olanlarda bu durum oluyor mu? ciddi biri varken başkasından etkilenmek oluyor mu? diğer bir sorum bu durum normal
(5) 

Nick Saklama

rock n roll #1582703 
Selam, aklımda bir fikir var, siz ne dersiniz. Şimdi bazen burada sorduğumuz soruları anonim de olsak bazen çok detay vermeden soruyoruz, belki sorduğumuz sorudan gerçek hayatta bizi tanıyan olursa diye. Böyle durumlar için nick Saklama butonu olsa o soruda nick yazmasa ya da modlar sabit bir nick belirlese herkese o nick yazsa. Nasıl olur sizce? Çok linç gelirse silebilirim. Compumaster "icat çıkarma" der mi acaba? :)
(4) 

Vize niyet mektubu

coca cola #1582702 
Merhaba, niyet mektubumda beraber seyahat edeceğim kardeşimin bilgilerini(meslek, yeşil pasaport) yazdım. Bir de yüksek lisansa devam ediyorum, öğrenci belgemi üniversite mezun belgemi de eklesem olur mu?
Kamuda öğretmenim. Sadede Atina'yı gezeceğiz Detaylı tur programı ekleyeyim mi?
Bir de tek işlem yapılmış 300 dolar ve euro hesap bilgilerimi ekleyeyim mi?
Virman işlemi ve yeni tarihli işlem başka işlem olmayan bir banka hesabı. Sorun olur mu?
Maaş bankamda 60bin var.
Teşekkürler
Ek:
Banka dökümleri randevu tarihinden maksimum Bir (1) hafta öncesine ait olmalıdır.
Böyle diyor kosmosta.
23 mayısta randevum
16mayısta aldım hesap dökümünü
Doğru mudur?

İspanya'da araç kiralama

clerk chisel #1582701 
yakın zamanda ispanaya'da türk ehliyetiyle, uluslararası sürücü belgesi olmadan araç kiralayan oldu mu? Nereye baksam lazım diyor.
(8) 

uzaktan çalışmak için lokasyon tavsiyesi

tepedeki psychedelic adam #1582700 
pandemiden beri uzaktan çalışıp bahar, yaz başı filan bir yerlere gideyim değişiklik olsun diye düşünüp hiç gidememiş biri olarak bu seneyi de pas geçeceğim sanırım. tercihim denize yakın olsun. arada yarım saat ara verince bi denize girip çıkayım olur ama zorunluluk da değil o kadar. şuraya gittim rahat rahat çalıştım, iyi de vakit geçirdim diyen biri çıkar belki diye bir sorayım dedim bakalım. olmazsa olmaz olan stabil ve makul hızda internet.
(6) 

Yapay zeka teknelojisinde ne oldu da aniden patladı?

ya ben lan neyse #1582699 
llm ile ilgili birkaç türkçe video izledim ama anlamadım.

10 sene önce kimse bilmezdi ai falan. biz de matrix ten duyardık.

neyi keşfettiler ki böyle sıçrama yaptı?

yoksa sabit hızda mı ilerledi?

link vs var mı okuyayım?
(6) 

cari açık ve altın ithalatı hk.

avatar is back #1582697 
bu ikiliyi tam olarak nasıl değerlendirmek gerekiyor? bununla ilgili var mı şunu oku dediğiniz?

geçen sene 30 milyar $ gibi korkunç yüksek bir altın ithalatı gerçekleştirilmiş. bu da tabi cari açık tablosuna yazılıyor. ancak altına o gözle bakmamak lazım çünkü bir otomobil ithalatı değil, telefon bilgisayar ithalatı değil. tüketim ürünleri zamanla değer kaybeden daha sonra piyasadan dışarı ihracat ile çıkmayan ürünler ama altın ise değer olarak kalıyor ve duruyor.

mesela 2023 için 45b$ cari açık verdi ülke, gidişat çok kötü, ciddi bir düzenleme ve vergi gelmeli diyoruz. ilk bakışta doğru olabilir ama geçen sene tr'den yapılan 30b$'lık altın ithalatı bugün yaklaşık olarak 38,2b$ değerinde (ons altının 1900'lerden 2450'lere gelmesinden dolayı). ilk akla "Altın Hariç Cari İşlemler Dengesi" geliyor, thats ok ama bunu nasıl anlamam gerektiğini çözemedim.

biraz karmaşık bir mevzu ancak bunun üzerine yerli veya yabancı ekonomistlerin çalışmaları olduğuna inanıyorum, yönlendirmelerinizi de bekliyorum
(2) 

Katar maaşları, ucret beklentisi ne istemeli?

mirty #1582696 
Selamlar,

Katar'da proje bazlı bir iş için görüştük, network mühendisliği için. Pozisyon kıdemli. Ucret beklentimi dolar bazında soruyorlar, Glasdoor ve Indeed'e baktım, burada yazan ücretler ne kadar günceldir ? Baska nerden bakabilirim fikriniz var mı?
(2) 

büyük gelen sweat

bahçedekisandal #1582695 
www.trendyol.com

linkteki sweati aldım, lakin kapüşonu kalın ve büyük duruyor.
makineye atsam küçülür mü biraz?
kaç derecede yıkamalı?

Front End Developer Staj

Bysb #1582694 
Merhaba

Depremzede bir kardeşimiz için frontend developer staj/iş arayışımız mevcut. ingilizcesi iyi, yardımcı olmak isteyenlere cvsini iletebilirim.
(6) 

gss primi hakkında

benarrivo #1582693 
daha önce de sormuştum ama net cevap alamamıştım.
çalısmıyorum ve 18 mayıstan itibaren sigortam yok. sağlık hizmetinden faydalanmak için gss ödeyeceğim. 280 lira borç tahakkuk etmiş. son ödeme tarihi 1 temmuz.
bu mayıs ayı için olan tutar mı? her ay böyle ödeme yapmam mı gerekecek? bu ödemeyi yapınca sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak mıyım?

60/1(g) Gelir Testine Tabi Olanlar 18.05.2024 Devam Ediyor 60/g

aylık prim normalde 600 lira galiba. ama benim 18inden başladığı için bu ay için 280 galiba.
(7) 

Araba sorunsalım

megalomaniac #1582692 
1 senedir ford fiesta otomatik benzinli araç kullanıyorum. 2013 model ve 2.el olarak aldım. Arabayı çok sevsem de (basınca uçuyor resmen çok atik 1.6 motor 105 hp) arızaları ve masraflarıyla beni kendinden bıktırdı. 1 senede 100bin masraf yaptım, şakasız ve abartısız.
-şanzıman yenilendi
-beyin yenilendi
-katalizör yenilendi
-gaz kelebeği yenilendi
-oksijen sensörü yenilendi

Hepsi sıfır olarak yenilendi.
Artık arabada bir arıza çıkamayacağı söylense de inanmıyorum açıkçası, durdukça masraf çıkacak diye satmak istiyorum. Ama gel gör ki piyasa dupdurmuş, arabama 250bin teklif eden bile oldu artık saçmalamada sınır yok.
Ben 550-600’den aşağı satmak istemiyorum.
Şimdi satma diyolar ama 2 ay beklesem fiyatı yükselecek mi ki?
Bu 2 ayda da yeni masraflar çıkarsa da cabası…
Şuan biniyorum arabaya ama arıza yapmasından da çekiniyorum.
Napıyım satıyım mı, bekliyim mi sizce? Ford puma’ları çok beğeniyorum ama artık Ford’a yanaşmamalı mıyım acaba?
800’e kadar hangi arabayı tavsiye edersiniz?
İkinci elden öyle korkuyorum ki artık arabasız kalmaya bile razı olabilirim bi süre…
(3) 

Twitter'daki Clickbait Postlar / Hesaplar (Capsli)

norek #1582691 
Selamlar!
Son zamanlarda Twitterda mavi tik alıp da etkileşim kasmak için provokatif veya amaçsız soru / yorum paylaşan random tiplerin saçma sapan twitlerinin önüme çok fazla çıkmasından muzdaribim.
Eskiden beridir vardı bunlar biliyorum lakin artık bu şaklabanlıktan başka hiçbir şey göremez oldum timelineda.
O postlardan bi kuple şöyle bırakıyorum derdimi daha iyi anlatabilmek için: i.hizliresim.com

Yani tamam bunlar da ekmeğinde, anlayabiliyorum ama Twitterın ya da X her neyse, bana artık bunları göstermemesi için yapabileceğim herhangi bir şey var mı?
Karşıma her çıktığında blokluyorum hesabı ama sayfayı ne zaman refresh etsem yenisi geliyor.
"Size özel" tabını kullanıyorum ama önceden bu kadar sık gelmezdi artık cidden sinirlerim bozuluyor.

Fikirlerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Is kazasi icin avukat oneri

screwedup2 #1582689 
Babam is kazasi gecirdi. Is kazasi icin iyi bir avukat onerisi olan var midir?
(4) 

1 sene ingiltere’de yaşayacak arkadaş için hediye fikri

eurhka #1582688 
rains yağmurluk fikrim var şimdilik.

bunun dışında müze kart gibi bi şey var mı oralarda acaba? her müzeye girebilmesini sağlasam da tatlı olurmuş. başka bi fikir varsa açığım.

teşekkürler
(8) 

12 taksit daha mı ucuz? (ekonomi)

architects creed #1582687 
merhaba,

bildiğimiz üzere tr'de enflasyon %300 civarında. bunu geçen yıl aldığınız ürünlerin bugünkü fiyatlarına bakarak çıkartabilirsiniz. her ürün yaklaşık 4 katına çıkmış.

ben hayatımda hiçbir şeyi taksit ile almadım, peşin alamıyorsam param yetmiyordur felsefesindeydim.
bugün düşünürken bir şey fark ettim: eğer ürünleri diyelim ki 12 taksit ile alırsak, zaten paranın değeri 4 kat düşeceği için, birkaç ay sonra ürün için ödediğimiz para çok düşük kalmayacak mı?
neredeyse bedavaya almış olacağız ürünü.
yani peşin almak kerizlik mi? taksit ile almamak büyük bir hataymış gibi geldi düşününce.

sizce her şeyi 12 taksitle almaya mı başlamalıyım?
(1) 

Etsy ile nasıl ödeme alabilirim?

coder85 #1582686 
Yurtdışına Etsy ile dijital ürün satmak istiyorum.. Kargo derdim falan olmayacak yani. Ama ödemeyi nasıl alabilirim. Paypal ile oluyormuş sanırım ödemeler o da ülkemizde yasak
(7) 

evde kullanmalık termos

MtKrt #1582685 
evde şuan tupper'ın plastik suluğunu kullanıyorum. ama hem sağlıklı olmadığını düşünmeye başladım (mikro plastik vs?) hem de yazın soğuk tutmuyor.
cdn.cimri.io


şu şekil pipetli termoslar kullanışlı gibi, ilgimi çekmeye başladı ama pahalı geldi, çünkü sadece evde kullanacağım.
www.bikampingoutdoor.com

evde kullanmak için hangi marka modelleri önerirsiniz?
(8) 

Nespresso kahve hacmi sorusu

nundu #1582684 
Şimdi bendeki makinede sütlü kahve çeşitlerini saymazsak temelde üç seçenek var ristretto, espresso ve lungo olarak. Hacim olarak en azı ristretto, en çok olanı lungo. Aldığım kapsüllerde de tavsiye edilen hazırlanış olarak belirtiliyor hangisi olduğu.

Ben öyle bi shot espresso atıp gideyim olayını sevmediğim için fincanımı doldursun istiyorum. Bununla ilgili iki sorum var;

1) Tavsiye edilen hazırlanışı lungo olan kahveyi aldım makineye taktım çalıştırdım, fincanın yaklaşık yarısı doluyor bir lungo ile. Sonra kapsül makinedeyken tekrar lungo tuşuna basıp sıcak su ekletiyorum. Bu makine ömrü açısından zararlı mı?

2) Tavsiye edilen hazırlanışı espresso olan kahveyle aynısını yaptım, fincanın çeyreği kadarı doluyor. Üst üste iki defa lungoya basıp su eklemem gerekiyor. Şimdi derdimi sevebilirsiniz ama insanoğlu işte daha kolayın da daha kolayını arıyor :) espresso+lungo+lungo yerine, espresso tavsiye edilen kapsülle lungoya bassam sıkıntı olur mu? Kahvenin tadında çok büyük değişim ya da makineye bir zarar yine?

Cevaplar için teşekkürler
(2) 

Google play doğru ülke sorunu

les yeux blanches #1582681 
Son 4-5 gündür Google play üzerinden yapmak istediğim satın alımlarda "doğru ülkeyi seçtiğinizden emin olun" hatası alıyorum.
Ne ülkemi değiştirdim ne kartimi degistirdim.
Birden bire böyle bir uyarı vermeye başladı.
Mobil veriden deniyorum yine aynı hata
Nasıl cozebilirim bunu?
(9) 

geciken regl

melodi #1582680 
çok stresli 1 ay geçiriyorum, yaklaşık 4 kilo verdim(zaten boyuma göre zayıftım şimdi vücut kitle endeksine göre iyice yerlerdeyim) 4gün gecikti reglim ama bütün belirtilerim var artık sancıdan ağlar durumdayım. ne yapılabilir bu süreçte sıcak su torbası-adaçayı-duş denendi.

hamilelikten daha çok kist geçmişim olduğu için ondan korkuyorum. hamile olsam bu kadar regl belirtim olmazdı diye düşünüyorum aslında.
(7) 

insanlara ingilizce "dava açmak" diyememe sorunsalı

Zetnikov #1582679 
arkadaşlar ingilizcem iyi ama şöyle bi sıkıntı var.
konusurken birisiyle özellikle anadili ingilizce olmayan insanlar ile "sue" fiilini kullanınca söyleneni anlamıyorlar. bende go to court tarzı değişik bir şekilde dava açmak demeye çalışıyorum. court olayınıda en fazla %50si anlıyor.

bu insanlarla konusurken daha anlasılır ne dıyebılırım.
(2) 

Cialis ve alkol etkileşimi

dirilis 1209 #1582678 
Merhaba.
Sözlükte de cialis başlığında "alkolle birlikte de kullanılabilmesi büyük avantaj", "alkolle ve besinle etkileşmeyen", "alkolün ilacın etkisini azaltacağı söylendiğinden", "hafif panik falan yapıyorsan, full kontrol ve konsantrasyon amacınsa, o gün bunu alkolle kullanma.", "alkolle bile kullanilabilir kalbi rahatsiz etmiyor", "alkol ve diğer uyarıcı maddelerle birlikte almamanız şiddetle tavsiye edilir.", "bir tane iç. alkol vs uzak durmaya çalış."yok eğer alkolü fazla kaçırdıysanız 10mg çakın geceyi piç etmeyin."

gibi ifadeler var. Doktora soracağım elbette de, bir de sizlere sorayım dedim, deneyimleriniz, bilgileriniz ışığında aydınlanalım.

Ben sevgilimle buluşup içki de içeceğiz. Ama biraz heyecanlı ve stresli biriyim. Gece piç olmasın diye cialis de alayım diyorum. Hafif kilolu biriyim, kolesterol, trigliserid, ast-alt gibi değerlerim genelde yüksek çıkar. hareketsiz, sağlıksız beslenen biri olmam sebebiyle. Yani alkol sonrası bu ilacı içince çok absürt bir sağlık durumu olma ihtimali nedir (kişiden kişiye değişir, doktora soracağım da, dedim ya biraz bilgi tecrübe dinlemek istedim). teşekkürler.
(3) 

Yurtdışından emlak vergisi ödeme

selamun aleykum kitty #1582677 
Yurtdışından emlak vergisini düzgün bir şekilde ödeyebilen var mı? Belediyenin internet sitesi Türkiye'de kayıtlı cep telefonu numaramı kullanmak istediğinden ödeme yapamıyorum var mıdır kolay yolu?
(4) 

dizilerin torrent'ten indirilip izlendiği dönemlerde

WithWorth #1582675 
bulutta tutulup netflix gibi sağlayıcılar tarafından internetten izlememize engel olan şey ne idi ?

o dönem cloud teknoljisini verimli kılmayan şey ne idi ?
(3) 

r10 üyeliği olanlar

respect #1582674 
şirketi ya da web sitesi olmayan biri buraya gmail hesabıyla üye olabilir mi?

Bilenler cevap verirse sevinirim çünkü para vericem
(3) 

Windows'u HD'den SSD'ye taşımak

kaptan memo #1582673 
Laptop'ıma SSD taktırdım ama windows 10 sistemi HDD'de kaldı. Tüm sistemi format atmadan kolayca HD'den SSD'ye transfer etmenin bir yolu var mı?
(2) 

"yurt dışı iPhone" ilanları hakkında...

kukuleta #1582672 
Ara ara denk geliyor, gayet uygun fiyatlara güncel model iPhone ilanları oluyor. Bazısında bilmemkaç ay aktif, yok e-sim takılmadı vb vb...

Şimdi o ay sayısı bitince telefon çöp mü oluyor nasıl oluyor?

Bu telefonları almak için ülkeden çıkış/giriş yapmış bir pasaportum mu olması lazım?

Telefonu açtırmanın başka yolları var mı?
(4) 

Acil Rapor İhtiyacı

2027 #1582671 
Merhabalar Herkese,
Üniversitede asistan arkadaşımın acil olarak 10 günlük rapora ihtiyacı var. Ameliyat olmuştu, süreler karıştı olumsuz durumla karşılaşmamak adına Ankarada bu işi nasıl halledebiliriz? Tüm ilçeler, hastaneler, servisler olur durum acil olduğu için çözmemiz gerekiyor. Çok teşekkürler.
(6) 

Bahçedeki karıncaların kökünü kurutmak için öneri

tchuck #1582670 
bahçeye köpeğim de çıkıyor olduğu için iş hepten kısıtlanıyor.

ama diyelim köpeği 2-3 gün çıkarmadım, bu 2-3 günde karıncaların kökünü kurutup, etkisi de geçtiği için köpeği zehirlemeyecek ne ilaç önerirsiniz?

bahçenin bir çok yerini sarmış durumdalar, hiçbir tohum atamıyorum. her şeyi taşıyıp götürüyorlar.
(3) 

Bordrodan çıkıp şirket kurup fatura kesmek

administ #1582669 
Merhaba,
İşveren tarafından bu şekilde bir teşvik var. Ancak mantıklı mı değil mi henüz karar veremedim. İşveren muhasebeci ücreti, tüm yan haklar(setcard,bayram ikramiyesi,özel sağlık sigortası vs) dahil faturaya dahil edebileceğimi söylüyor. Ayrıca kıdem tazminatı, izinler vs gibi konularda sözleşme ile teminat altına alınacak. Günün sonunda da elime şu anki net maaşımdan %25 daha fazla ücret geçecek. (SGK tavandan ödeniyor bağkuru asgari yatırırsam kalan da bana kalabilir). Bu konuda deneyiminiz var mı siz ne önerirsiniz?
(4) 

noter onaylı tercüme

dali dili havali korna #1582668 
bulunduğum ilçede ispanyolca tercüme yapılmadığından elimdeki bazı belgeleri telefonda taratıp başka bir şehirdeki tercüme bürosuna yollayacağım ve onlar da noter onayı+apostil işini halledip kargoyla bana geri yollayacaklar.

belge bana vize sürecinde gerektiğinden eksik/hata olmamasına dikkat ediyorum. bu şekilde belge taratmayla vs evrak göndermek bir sıkıntı yaratabilir mi?
1 ...  ... • 137    « Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık