[]

YGS başvurusu

Şu anda üniversite öğrencisiyim. Tekrar sınava girmek istiyorum. Nasıl başvuru yapacağım hakkında bir iki sorum var.
- 2010'da sınava girip, bir bölüme yerleştim. Hala öğrenciyim. Bu durumda internet üzerinden başvuru yapabiliyor muyum? (Kılavuzda 2010-2011'de sınava girip, öğretim bilgilerinde değişiklik olmayanların internet üzerinden başvuru yapabilecekleri yazıyor.)
-Eğer yapamıyorsam, başvuru merkezinde benden diploma isteyecekler mi? İsteyeceklerse, şu anda elimde diploma olmadığı için, okulun öğrenci işleriyle görüşmeliyim sanırım değil mi?


 
"2010'da sınava girip, bir bölüme yerleştim. Hala öğrenciyim. Bu durumda internet üzerinden başvuru yapabiliyor muyum?"

evet.

"başvuru merkezinde benden diploma isteyecekler mi?"

hayır.

edit: yine de ufacık bir şüphem var, bunu düşünmedim sanılmasın. yukarıdaki cevaplarımın doğru olduğunu düşünsem de bu ösym'nin ne yapacağı belli olmuyor bazı bazı (git: 349517).
  • demcan  (04.01.12 00:01:41 ~ 00:03:52) 
bireysel başvuru için 2010 veya 2011'den bi tanesinin başvurusunu başvuru merkezlerinden yapmış olman lazım. zaten parayı yatırdıktan sonra siteye girdiğinde bireysel başvuru yapıp yapamayacağını görüyorsun.

bu diploma geyiği geçen senede dönüyordu. arkadaşla diplomalarımızı alıp gitmiştik, hiç sormamışlardı bile. zaten kaydın ösym'de duruyor. sadece fotoğraf çekip yollamışlardı.
  • bilmem ki  (04.01.12 00:05:50) 
ben 2009 girişliyim üniversiteye. üstünden 2 seneden fazla geçtiği için fotoğraf güncel değil diye bireysel başvuru yapamıyorum internetten, illa şubeye gitmem gerekiyor. ama şubeye giderken de yanınızda onaylı diploma sureti olsun denmiş kılavuzda. biraz daha altta "ilk kez girecekler ve mezuniyet bilgilerinde değişiklik olanlar"dan istenmiş sadece diploma. bilgileri ösym'ye ilk kez kaydetmek ya da değişikliği düzeltmek için yani. ama hemen üstte şubeye gidecek herkesten istenmiş yine. çelişen ifadeler var. ne yapacağımı bilmiyorum. formu doldurucam ama mezuniyet bilgilerine ne yazağımı da bilmiyorum, nereden hatırlayayım kaç sene önceki diplomanın üstünde ne yazdığını yahu. o bilgiler ösym'de kayıtlıdır herhalde, tekrar yazmama gerek yoktur belki götüreceğim forma ama oraya gidince sorun çıksın istemiyorum. üniversitedeki dosyamda duruyordur diploma. ben kimden nasıl isteyeyim de çıkartayım onu oradan yahu. fotokopi çektir, notere onaylat ikisini, geri getir falan. vermezler ki. e bu durumda olan da bir tek ben miyim yahu. binlerce insan vardır. herkes ne yapacak? bürokrasiden nefret ediyorum...


  • atakan pasa hazretleri  (04.01.12 01:33:11) 
Başvurumu yaptım internet üzerinden. Benim durumumdaki arkadaşların haberi olsun diye yazıyorum.


  • godoy  (04.01.12 12:26:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.