[]

Bulgaristandan gelen çağrı ve dolandırılmak

Merhabalar,

Malumunuz şu Bulgaristan'dan gelen cevapsız çağrıları bilmeyen yoktur. Geçtiğimiz aylarda babamın telefonuna da gelmiş böyle bir çağrı. Babamda geri aramış falan. Telefon faturası yüksek gelince, fatura ayrıntısına baktım. Bulgaristan numaralarını görünce uyardım "bir daha sakın geriye arama bunlar dolandırıcı. para istiyorlar ağlayarak. cep telefonu faturası da çok daha fazla gelir bir daha ki sefere" dedim.

her şey olduğu gibi giderken babam bir gün cep telefonunun kapandığını söyledi. faturasını ben yatırdığımdan, acaba faturayı yatırmadım da mı kapandı diye düşünüyordum. babama sordum "tamam oğlum ben çok konuştum o yüzden kapandı" falan dedi. "yurtdışıyla falan konuştum" dedi. biraz tripli konuştu bende üstelemedim.

Babamda gariplikler olduğunu hem annem hem ben seziyorduk. pazartesi günü babam sabah erkenden kalkmış ve anneme; kahvaltı olana kadar ben biraz dolaşıp geliyorum demiş çıkmış evden. kahvaltıya geldi. ama nereye gittiğini bilmiyoruz.

öğlen annem başka odadayken, işe gideceğim dedim babama. babamda "annende gelsin de sizinle bir şey konuşacağım" dedi. noldu falan diye önce bana söyle dedim babama. "ben bir b.k yedim falan demeye başladı. Bulgaristan'dan bir kadınla konuşuyordum. Türkiye'ye gelecekmiş parası yokmuş falan dedi. lafını kestim o ara "dolandırmaya çalışıyor" dedim. babam nasıl inandıysa kadına "yok gelmiş gümrük kapısında bekliyor şimdi, pasaportunda sorun çıkmış" falan dedi. "para mı yolladın yoksa" dedim. çok para yolladım hemde dedi. 1000 dolar amcasının oğlundan almış yollamış 1000 tl bankadan kredi çekmiş yollamış. bu sabah evden çıkmasının sebebi ise kadın yine para istemiş bir yalan söylemiş 1000 tl daha kredi çekmek için bankaya gidiyormuş. yoldayken ne olduysa oldu vazgeçtim size anlatmaya kadar verdim dedi. kadın oldu ki Türkiye'ye geldi napacaktın ki dedim. gelince nolcaktı sanane falan dedim sesi çıkmadı. güya gelince babamın yolladığı paraları geri verecekmiş. ben anneme kesinlikle söylememesini istedim. aramızda kalacak dedim. paraların geri gelmeyeceğini biliyorum ama kadına da bir şekilde bir yalan söyle geri iste dedim. ( eve haciz geldi banka para vermiyor, sendeki paradan yolla da hacizi kapatayım sonra sana kredi çekip para yolliyim demesini istedim)

Ne b.k yiyeceğimizi bilmiyoruz. bu kadar maddi sıkıntının içinde babamın böyle gizli kapaklı, kendi başına iş çevirmesi yüzünden 2-3 gündür uyku uyuyamıyorum.


Paralar büyük ihtimalle gelmeyecek geriye ama var mı bu şekilde başına iş gelen tecrübesi olan. ne yapalım, nasıl yapalım.

Biraz düzensiz oldu yazı kusura bakmayın.

 
cok uzuldum inan, umarim yazanlardan birileri sayesinde bir cikis yolu bulabilirsin...


  • kamyonsans  (13.05.15 10:53:57) 
Kadına, "parayı geri yolla, açık krediyi kapatıp toplu kredi çekeceğim" desin inandırıcı bir vaziyette.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (13.05.15 10:59:55) 
kadına kapak atıp para istemek çözüm olabilir, birkaç ay önce haberlerde okumuştum çok benzer bir olayı. adam kadına para gönderiyor, en sonunda adamın parası kalmayınca kadına sen bana para gönder ipotek mi haciz mi ne tam hatırlamadığım bir yere yatırıp yüklü para çekicem, sana tekrar gönderirim deyip gönderdiği paradan daha fazlasını alıyor kadından.

biraz inandırıcı ve güçlü bir senaryodan yürürseniz işe yarayabilir. kadın kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyecektir.
  • tolga asp  (13.05.15 10:59:57) 
Öncelikle internette bu tarz dolandırma haberlerini bulup hepsini okutun ki inansın emin olsun. Biliyorsunuz yüzlerce var.
kadınalr artık nasıl yapıyorsa çok ciddi bir şekilde inandırıyorlar. Adamın çocuğu hasta olsa o kadar parayı bulmaya uğraşmaz, bu kadınlar için beyinleri yıkanmış gibi para bulup yolluyorlar.
önce babayı ikna et dolandırıldığına.
Sonra da diğer arkadaşların dediği gibi bir numara uydurun.
geçmiş olsun, umarım az zararla atlatırsınız.
  • innerbliss  (13.05.15 11:17:40) 
K.bakma ama bu kadar nasıl saf ve inanıyoruz ?


  • cenkist  (13.05.15 11:18:48) 
@cenkist Bende haberlerde izledikçe "nasılda böyle saçma şeylere inanırlar" diyordum. Ama gelebiliyormuş insanın başına. Ben istemesem de geldi işte. Umarım sizin başınıza gelmez de kimse size "nasıl bu kadar saf olabiliyorsunuz" demezler.


  • Carlito Brigante  (13.05.15 11:26:02) 
Üzülme çünkü daha fazlasını da kaptırabilirdi. Aklı başına gelmiş, sana anlatmış.

Ben daha kötüsüne şahit oldum. Annemin memleketinde, adam tarlasını , traktörünü satıp, borçlanıp kadına yollamış. Gencecik güzel bir karısı, iki küçük çocuğu var. Kadın yine de adamı terketmedi, tarlada çalışıp evine ekmek götürmeye, kocasının borçlarını ödemeye uğraşıyor.
  • old possum  (13.05.15 11:33:19) 
Bir musibet bin nasihatten evladır derler ya. O hesap işte.
O para geri gelmez.
Polise gitsin babanız eğer bu konuşmaların açığa çıkmasından çekinmiyorsa. Polis belki bir hal çaresi söyler.

Nasıl inanıyoruz konusuna gelince allah hepimizin muhakeme yeteneğini 60-65 yaşından sonra da bugünkü gibi yapsın diye dua edeceğim.
  • trocero  (13.05.15 13:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.