[]

Askerlik Dönemi GSS Prim Borcu

Arkadaşlar Merhaba,

Özet geçiyorum SGK bana askerde olduğum ve hemen sonrasında sigortalı olarak çalıştığım 2 ay (2012 yılı içinde) için GSS prim borcu çıkartmış.

Ben bunu ilk olarak 2012 Kasım ayında fark etmiştim. O sırada askerden yeni döndüğüm için İzmir'deydim ve bir SGK müdürlüğüne gidip terhis belgesini verip borcumu sildirdim. Ben bu borcu yine de arada kontrol ediyordum internet üzerinden. Mart 2013'te aynı döneme ait borcun yine oluştuğunu fark ettim. Bu sefer İstanbul'daydım ve gidip yine terhis belgemi gösterdim, tamam dediler borcumu sildiler. Ben yine arada kontrol ettim ama borç gözükmüyordu. Sonra artık tamamen kurtulduğumu düşünüp kontrol etmeyi de bırakmıştım. Ta ki düne kadar, dün yine aklıma geldi ve e-devlet'ten sorguladım. Ve evet yine aynı döneme ait beni borçlandırmışlar, bu sefer faizi falan da oluşunda borç biraz daha artmış. Yarın yine işimden izin alıp SGK müdürlüğüne gideceğim ama belli ki bir sorun var adamlar sildikleri borcu tekrar oluşturuyorlar. Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu, derdi ne bu adamların?

 
benim başıma geldi. bunlar gss de çok normal şeyler. ıslak sopayla dövülmek istiyolar. başka bi açıklaması yok bunun. borçlu olmamam gerektiğini gösterir bütün resmi evraklar ve imzalı dilekçelerle başvurduktan sonra benim 5000 tl borcumu silip bi kaç ay sonra faiziyle tekrar yüklediler 6000 tl oldu. oluyo öyle şeyler.

bi başka arkadaş 6 ay askerlik yaptı. askerde bulunduğu süre boyunca gss ye borçlanmış. adam hem zorunlu asker hem de borçlanıyor.

bi başkası 25 yaşından küçük bir öğrenci olmasına rağmen 1200 tl borçlandı. o sildirmeyi başardı sanırım. ancak üç beş ay sonra yeniden borcunu yüklemeyecekleri ne malum. güvenemiyosun.

bi başka arkadaşım iş değiştirdi. iş değiştirirkenki bir kaç günlük girdi çıktı sırasında 215 tl çakmışlar. tesadüfen öğrendi. adam asgari ücretle çalışıyor. aldığı para 800 küsür. 215 ini devlet kaptı.
  • maxhoper  (22.02.15 10:54:32 ~ 11:00:21) 
gss tam bir rezalet sistem. Şu an çalışıyorum ve hala gss devam ediyor gözüküyor.


  • filipis  (22.02.15 12:13:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.