[]

léon'un neresi şahane allah aşkına, biri gösterebilir mi? (spoiler olablr)

yahu bu filmin neresi enfes ki?
insanlar güzel ile şahane kelimelerinin anlamını mı karıştıyor?
film güzel ama "izlemezsen pişman olursun", "bunu izlemediysen film izledim deme", "nasıl olur da bu kadar şahane filme laf edersin?" gibi cümleler kurdurtacak derecede şahane olan yeri neresi, ben anlamadım.
var mı "şu sahnesinin tadını hiçbir filmde alamadım" dediğiniz sahnesi?

ben bir tek mathilda'nın markete süt almaya giderken geri döndüğünde kapıdaki mafyaların ailesinin-bilhassa küçük kardeşinin- katledilişini anladığında hiçbir şey yokmuş gibi gözlerinden yaşlar akarak leon'un ziline bastığı anda ağlamaklı oldum.

e, bunun dışında küçücük kızın giyim kuşam tarzı, yaşından büyük gösterme sevdası, adama aşık oluşu çok itici gelen detaylardan. tamam, anlıyorum, her kız/erkek küçükken kendinden yaşlarca büyük birine platonik aşık olmuştur ama filmde bunun sanki mümkünmüş gibi ele alınması şaşırttı beni. leon da (anladığım kadarıyla) istemiyordu ama keşke mathilda'nın yaşını aleni şekilde gerekçe gösterseydi ve de mathilda'ya bir babanın şevkatiyle yaklaştığını güçlü şekilde ifade etseydi.

soruma yeniden gelecek olursak, bu filmin size en muhteşem filmlerden biri olarak gelmesinin sebebi nedir? ben niye öyle göremiyorum?

 
ayni fikirdeyim. ergenler ve fularli eksicilerin pohpohlamasi bi olayi yok tipki eternal sunshinme gibi.


  • mayeskuel  (04.12.14 22:22:31) 
Filmin içine girememişsin. Yapı taşlarına ayırarak sevmeye veya neden sevmediğini anlamlandırmaya çalışıyorsun.

Ben Leon'u izleyeli herhalde 15 seneden fazla olmuştur. Benim jenerasyonumdan herkes de sever.

This is from Mathilda kadar badass/cool bir sahne var mıdır?
  • hiko seijuro  (04.12.14 22:26:06) 
Film guzel, izlenir ama abartilacak birsey bulamamistim ben de. Yani olmeden once mutlaka izlenecek bir film falan degil. Guzel film, bundan otesini soyleyemem.


  • delifaruk  (04.12.14 22:27:24) 
Güzel film deyince ne anladığınıza bağlı tabi. Ben öncelikle oyunculuklara bakarım konudan ziyade.Konu önemli değil demiyorum tabi.Hiç bahsetmemişsiniz ama Gary Oldman oynadığı karakteri çok güzel oynamış mesela. Keza Jean Reno da öyle.


  • Godless  (04.12.14 22:27:38) 
la arkadaş o filmde klasik müzik izlerken katliam işlenen bir sahne. sırf o sahne için izlenir o film.


  • fayfim  (04.12.14 22:28:33) 
Ben de izleyeli çok uzun zaman oldu ama ben de çok sevmiştim.

O ikisi arasındaki biricik iletişim, Mathilda'nın platonik aşkını doya doya ve korkmadan ifade edişi, yakınlıkları beni etkilemişti.

Bir de Leon'un gözü açık uyumasını hiç unutmam. :)
  • m e l t e m  (04.12.14 22:29:28) 
@meb: sen bence beğendiğin "budur!" dediğin film(ler)i söyle, ona göre yorum yapalım.


  • fengari  (04.12.14 22:31:59) 
film çıktığı yıla göre değerlendirilmeli... Ramboyu şimdi izlesek saçma sapan geliyor ama ilk kült komando filmiydi.. leon da öyle... kapının üstündeki tavandan sarkıp da polisleri öldürme fikri o zaman için çok zekice gelmişti bana...


  • inanmazsan inanma  (04.12.14 22:50:07) 
@hiko seijuro: zaten filme kötü demedim. elbette güzel sahneleri, unutulmayacak yerleri vardır filme dair.

@Godless: zaten oyunculuklara bir şey demiyorum ki. ama oyunculuk da tek başına yeterli değildir. bu filmi kutsal bir değermişçesine savunanları anlayamıyorum.

@fengari: bunu başka bir duyurumda daha söylemiştim bir kulanıcıya; mesela ajdar'ın kötü şarkıcı olduğunu söylemek için illa "sezen aksu çok iyi şarkıcıdır" şeklinde not mu düşmem gerek?

ama yine de benim çok başarılı bulduğum filmlerden bazıları: 12 angry men, shutter island, requiem for a dream, black swan, mr. nobody, oldeuboi, v for vendetta...
  • m e b  (04.12.14 22:53:12) 
black swan'ı 6 defa izledim sanırım. :)

12 angry men beni en çok etkileyen 3 filmden biri.

shutter island, requiem for a dream, v for vendetta benim leon'dan daha az sevdiğim filmler.

mr. nobody ve oldeuboi henüz izlemediklerim. bellekte izlenmeyi bekliyorlar.
  • m e l t e m  (04.12.14 23:17:29) 
@m e l t e m: o kalan iki filmi de bir an önce izlemelisiniz. onlar da (bana göre) çok iyiler :)


  • m e b  (04.12.14 23:23:28) 
Ondan da önce Shawshank Redemption'un da bu kadar abartılmasına anlam veremem mesela.
imdb top 250'deki yer alan 90'lar yapımı filmlerin çoğu hakkında düşüncem böyle. fazla abartıldılar.

  • bir fincan kahve ile film izlemek  (04.12.14 23:27:45) 
leon mavi logolu star'da tüplü televizyonda izlenir. gidip çüküm çüküm altyazıyla hd olarak izlediysen bişey anlamazsın tabi.


  • divit  (04.12.14 23:28:21) 
bir de geleceğe dönüş'le baba filmini altyazıyla izleyen tipler var, olm star yayınlamıyorsa geleceğe dönüş izlenmez trt yayınlamıyorsa baba izlenmez. fragmanına bile bakmam şahsen.


  • divit  (04.12.14 23:29:40) 
@divit, yarıldım gülmekten :)


  • hiko seijuro  (04.12.14 23:31:17) 
@bir fincan kahve ile film izlemek: valla, ben de öyle düşünüyorum da katledilirim diye korkuyorum.
forrest gump, the shawshank redemption da aşırı övülen filmlerden mesela.
bir de 3 idiots tavsiyesi vermeyeni de öldürüyorlar galiba. bu da aşırı övülen ama aslında sadece güzel olan filmlerden.
  • m e b  (04.12.14 23:44:10) 
forrest gump'tan maksimum keyif alabilmek için amerikan kültürüne, 60'lara 70'lere hakimiyet gerekiyor.

the shawshank redemption çok şahane film, ona laf etmeyin bari ya.
  • m e l t e m  (04.12.14 23:48:03) 
@m e l t e m güzel filmler, o konuda sıkıntı yok. güzel ama fazla abartıldı diyoruz. bu abartmalarla kült haline geldiler.
the shawshank redemption yıllardır imdb top 250'de 1 numarada mesela. burada kişisel görüşler ön plana çıkar tabii ama 1 numarayı ne kadar hakediyor? bence haketmiyor, fena overrated.

the shawshank redemption, forrest gump, leon, green mile, braveheart gibi 90'lı yılların bir çırpıda akla gelen bu filmlere kötü demiyoruz, kendilerini izletiyorlar fakat gereğinden fazla değerleri var bana göre, özetle bu.

artık fazla basmakalıp, klasik bir formül kullanan filmler kategorisinde bunlar. çıktıkları dönemde iyi iş başardılar o kadar. çok daha iyi hak ettiği ilgiyi göremeyen bağımsız yapımlar vs. var.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (05.12.14 00:01:12 ~ 00:02:52) 
@bir fincan kahve ile film izlemek: o kadar güzel özetledin ki.
arkadaşlarım arasında ben böyle konuşunca hemen farklılaşma çabası içerisindesin diyorlar, anlatamıyorum.

  • m e b  (05.12.14 00:06:55) 
1 numara olmayı hak etmiyor o doğru da, imdb listesi zaten balon ya. senin benim seçimim dahi değil, belki hayatında 10 film izlemiş adam oy verebiliyor. niye ciddiye alıyonuz onu bu kadar? :) boşverin. iyi film işte.


  • m e l t e m  (05.12.14 00:08:41) 
kürk mantolu madonna'ya da yeşilçamın aynısı diyorlar :D yahu bu filmlerin üstüne koyularak 100 tane film yapıldı. sen önce onu izler sonra eski olanı izlersen sana tabi ki basit gelir.

matrix mesela şu an çıksa millet götüyle güler, bu sene çıkan dandik lucy bile matrix'i tokatlar diz çöktürüp tövbe ettirir. ama biz matrix'i sinemada izlediğimizde 1 ay falan sahne sahne konuşmuştuk. sırf dvd'sini izleyebilmek için 1000 liraya alet almıştık.
20 sene öncenin filmini izleyip çok basmakalıp demeyin, kalıp filmin kendisi zaten
  • divit  (05.12.14 00:12:12) 
@divit o konuda katılmıyorum işte. matrix örneği pek bunlar gibi değil. orijinal bir fikri orijinal bir şekilde işlediği için (en azından ilk film) 2014 sinemasında bile hala bilim-kurgu türünde kendine en üst sıralarda yer buluyor, örnek gösteriliyor. bu yüzden shawshank, leon gibi örneklerle aynı kategoride değil. çağını aşan bir filmdi bana göre, kesinlikle basmakalıp değil. işte bu yüzden de diğer 90'lı yılların çoğu meşhur ama overrated filmlerinden ayrılıyor. (ayrıca naptın yahu, lucy bu filmle kıyaslanır mı)

neticede bu bahsettiğimiz yapımlarda önce çekilen 60'lı 70'li yıllara ait olup hala benzersiz örnek olan yapımlar var. ama bu bahsedilen 90'ların çoğu meşhur filminde bunu hissedemiyorum ben. yani zamanına göre değerlendirdiğimde de vay, olağanüstü diyemiyorum eğer kalıp olarak bakacaksak.

ayrıca itiraz ettiğin şeyi belirttim ben de cümlede ''kendi döneminde iyi iş başaran filmlerdi'' dedim. o noktada anlaşıyoruz zaten. ama bence kalitesi, görkemliği yapım yılıyla sınırlı işte.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (05.12.14 00:30:13 ~ 00:33:30) 
hakkaten casablanca'da adamlar vurulunca olduğu yere düşüp ölür. o zaman adet öyleymiş, uçarak ölme ya da yaralı kurtulma yok :) izlerken komik gelmişti alışmışız diğer türlüsüne.

@bir fincan kahve ile film izlemek.
matrix orjinal değil abicim, aynı konu bin tane kitapta filmde falan incelenmiş bende sonradan gördüm onları, zaten bilim kurgudan çok aksiyon fimi, film eleştirmenleri dahil filmi anlamamıştı o zamanlar. ha kurşundan kaçma sahneleri falan daha önce yapılmamıştı ama şimdi anca g.o.r.a'da falan yapıyorlar.
  • divit  (05.12.14 00:33:15 ~ 00:37:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.