[]

Giysi bağışlama veya çöpleme

Aldığım ayakkabı ve giysileri yıllarca ve eskitinceye kadar giyerim, alıp giymediğim şey sayısı çok azdır. Bu alıp giymediklerimi bağışladım birkaç yere. Eskiyen ama hala sağlam giysilerimi ne yapabilirim? Giysiler sağlam ama renkleri solmuş, örneğin işe giydiğim şeyin rengi gitmiş durumda 6-7 yıldan sonra ama hala evde, vb. giyilebilir, artık işe giyilmez ama evde de giydiğim eski püsküler yeterince var, ihtiyaç duymuyorum daha fazlasına.

Onları bağışlayamıyorum, bağış alanlar "Kullanılmış bunlar" diye kabul etmiyorlar ama onlara benden daha çok ihtiyacı olanlar da vardır. En kötü bir şeylere geri dönüştürülse, giysi neye dönüştürülür bilmiyorum. Beylikdüzü'nde oturuyorum, Beşiktaş'ta çalışıyorum. Bu bölgelerde veya yolum düşerse başka yerlerde verebileceğim ya da ben atsam birilerinin toplayabileceği yerler var mı?


 
  • fearisthemindkiller  (29.08.14 11:19:54) 
bazı belediyeler ve hatta muhtarlıklar böyle ihtiyaç sahibi insanları tespit edip onlar için kıyafet, eşya vb topluyorlar. kendi belediyene ve mahalle muhtarına bir danış istersen, en yakın ve kolay öyle olabilir.

giysiler geri olarak en fazla toz bezine dönüşebiliyorlar, o da bence hala giyilebilir giysilere yazık. ya böyle bağışla, ya da freecycle istanbul'a falan ilan ver birileri gelip alsın.
  • loveinaflipbook  (29.08.14 11:20:34) 
biz muhtara vermiştik. ya da en kötü belediye alır zaten ama muhtara bi sor bence. o yönlendirir.


  • tepedeki psychedelic adam  (29.08.14 11:40:52) 
eski ama hala giyilebilir durumdaki elbiseler boyacıların, inşaat işçilerinin, evlere temizliğe giden ablaların vs. çok işine yarıyor, çalışırken giyiyorlar. onlara durumu anlatıp verebileceğinizi söyleyebilirsiniz.

veya ayrı bir poşetin içine koyup çöp konteynırının yanına koyabilirsiniz. çöpten kağıt-plastik toplayanlar işlerine yarayanları alabiliyorlar ama beğenmediklerini çöpe atarlar.
  • yemrem  (29.08.14 12:23:34) 
ben varım bana ver daha geçen açtım duyurusunu:
www.eksiduyuru.com
kalıbıma cinsiyetime uyan malın varsa gelir alırım.
  • namus ninjası  (29.08.14 12:26:38) 
@namus ninjası Boy, cinsiyet ve kilodan kaybediyorum ama çevrende varsa onlara verebilirim.

@yemrem Ben de öyle düşünmüştüm. Çalıştığım yerin temizlikçisi taşeron ve asgari ücretli. Ona doğrudan sormadım da "Eski kıyafetlerim var, faydalanmak isteyenleri tanıyorsan vereyim" dedim. O da ilk başta sevindi, getirdiğimde yeniye yakın olanları kızı için seçti, gerisine burun kıvırdı. "Ben de alıp giymediklerini vereceksin sanmıştım. Eski derken giyilmemiş, öyle dolapta duruyor sanmıştım" dedi. "Bizimkileriin temizlik sırasında ihtiyacı olur mu" dedim, "5 TL'ye t-shirt alıyoruz zaten, gerek yok" dedi.
  • aychovsky  (29.08.14 12:34:11) 
tamam madem, şu var, bizim mahallenin camisi önünde bir sepet koymuşlar, oraya geçen bırakır. beğenen alır. ben anneme söylemiştim bakarak ol uygun şey bulursan getir dedim, bazı giysilerimi oradan temin ettim hatta. eski kıyafetler daha güzel oluyor. çorap don atlet hariç her şey farklı kişiler tarafından tekrar tekrar kullanılmalı bence.


  • namus ninjası  (29.08.14 12:41:18) 
haa bi de, itü maslak kampüsünde giysi odası vardı bak. ihtiyacı olan ücretsiz alıyor, bağış karşılığı verip burs olarak da dağıtıyorlar.

www.radikal.com.tr
  • namus ninjası  (29.08.14 12:42:21 ~ 12:43:17) 
İTÜ giysi odası, bu kadar eskiyenleri almıyor. Hatta, ikinci elleri pek sevmiyor. Burada doğrudan sen bağış yapıyorsun. Atıyorum Zara'dan bir şey alıp hiç giymeden "Ben bunu buraya bağışlıyorum" diyorsun.


  • aychovsky  (29.08.14 12:47:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.