[]

Filistin - İsrail olayı hakkındaki görüşünüz nedir?

Bölgede kan aktığı malum. Sözlüğe bakınca her kafadan bir ses çıkıyormuş gibi geliyor.

Sorular çok. O yüzden sadece kafanıza en çok yatanını cevaplasanız yeterli.


Bu işte sizce yanlışı kim yapıyor?

Ülkeyi ilk kuran birleşmiş milletler tarihte burası hep yahudi yerleşkesi olduğu için arapların onayına gerek duymamış. Bu sizce doğru mudur, yanlış mı?

Yaser Arafat sonrası kuşağın istekleri ve tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

İsrail hükümetinin tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tarafların isteklerinde samimi olduğunu düşünüyor musunuz?

İsrail bu gün haritadan silinse orta doğu'nun huzurlu ve barış içinde bir yer olabileceğine inanıyor musunuz? Aynı soru Filistin hakkında olsa görüşünüz ne olur? Neden?

 
ortada paylaşamayacak bi şey yok. yok efendim önce ben geldim, önce o gitti gibi ergen triplerine de gerek yok. oturulsun insan gibi barış yapılsın.

kim haklı, kim haksız derseniz; işkence eden, sivilleri vuran, zorbalık yapan haksızdır. zorbalığa gelince, israil hükümetleri zorbalığı iyi bilir.
  • nereye bu gidis  (16.07.14 16:58:49 ~ 17:00:36) 
her sene ramazan ayına girince HAMAS sınırdan israil tarafına füzeyle saldırıyor sonra onlar da misliyle cevap veriyor. bunu dünyanın dikkatini o tarafa çekmek için özellikle de bebek cocuk cesetlerini medyada göstererek yapıyorlar.


  • maresalx  (16.07.14 17:11:12) 
başlangicta bir federasyon olarak kurulmuş olsaydı o zaman bir sorun cikmayacakti.
ancak Yahudiler, bu topraklari, kendilerine "vaad edilmiş" topraklar olarak gördüklerinden, oradaki muslumanlari yok etmek, sürmek, hakimiyetlerine son vermek istemişlerdir.
sorunun asil nedeni de budur.

bu nedenin ortadan kalkmasini da ne bm ne abd ne rusya ne iran ne diğer araplar istemektedir. hepsi bir sekilde buradan nemalanmaktadırlar.

olan, orada doğmak zorunda kalmis gunahsiz sivillere olmaktadır.
  • for the record  (16.07.14 17:11:52) 
maresalx +1

ayrıca servis edilen fotolar da ne hikmetse ya ırak'tan ya suriye'den ya da 5-10 sene önceki operasyonlardan oluyor. (bkz: algı yönetimi)
  • ezeriko  (16.07.14 17:13:25) 
teröristlere fazla sert davranılıyor. rehine kurtarma operasyonu tarzında bakarsak, hamas'In kalkan olarak kullandığı siviller öldürülüyor.

hamas denen cerahat bir şekilde yok edilmeli, ama siviller öldürülmemeli.

ilginç detayı da internette görüyorum. israilliler, filistinlilere "sizi kalkan olarak kullanan, sizin ölümünüze sebep olan ve size kandan başka hiçbir şey vaadetmeyen teröristlerden umarız bir gün kurtulursunuz. halinize üzülüyoruz ve yardımcı olabilmek istiyoruz" şeklinde konuşurken. filistinlilerin "tüm israil ve yahudiler geberecek. biz şehit oluyoruz ve biz o makama erişirken sizi elbet bir gün o topraklarda kana bulayacağız" şeklinde konuşması çok manidar.

yunanistan sınırından günde 60'tan fazla füzenin tekirdağa ve çevresine fırlatıldığını, çoğunun füze savunma sistemi sayesinde patlatıldığını düşünün. şimdi, o füzelerin havada patladığı şehirlerde yaşadığınızı, ikide bir şehirde füze alarmı verildiğini düşünün. ve bazı füzelerin de şehre isabet ettiğini.

düşündünüz mü? şimdi bana ne tepki vereceğinizi söyleyin.
"nasıl olsa füzeleri vuruyoz ya bişi olmaz" mı dersiniz?
yoksa senin halkının huzurunu bozan, senin halkını yok etmeyi ilke edinmiş, sürekli nefret kokan bu adamların umursanmama sebebiyle gelişmesine göz yummaktan vazgeçip müdahale mi edersin?
  • kamera motor  (16.07.14 17:16:26) 
israilin ayarı yok, vur diyince öldürüyor doğru
ama hamas kaşınıyor durduk yere
2 3 hafta önce durduk yere 3 israilli gencin cesedi bulundu hatırlarsanız, bunun üzerinde israil yine azdı

bir yandan insan özeniyor, keşke bizim de devletimiz kendi insanına böyle sahip çıksa diye
ama bir yandan da israile kızıyorsun, madem saldıracaksın hamasa saldır, yok et, neden arada sivilleri vuruyorsun diye.

israil çok haksız sayılmaz, ama gereksiz büyük güç kullanıyor, arada olan masum sivillere oluyor.
hamas yok olsa, sorun çözülecek

tel aviv'in içinde yafo diye bir mahalle var, müslüman ve arap mahallesi
tek sorun yok tel aviv ile arasında, kavga, dövüş yok
çünkü kimse kimseye saldırmıyor, kimse kimseye tehdit oluşturmuyor.
  • cruseo  (16.07.14 17:21:12) 
@for the record, savaşlara baktığımda, pek israil müslümanları yok etmeye çalışıyormuş gibi gözükmüyor?

adamlar kuruluyor, ertesi günü 5 ülke adamlara saldırıyor.
bunlar da bir güzel hepsini paket yapıp savaş ganimeti olarak toprak fethediyor.

20 sene sonra gene saldıran aynı tayfa.
gene küsküyü yiyorlar.

bugün saldıran gene aynı tayfanın uzantısı.
gene küsküyü yiyorlar.
  • kamera motor  (16.07.14 17:23:45) 
dışişleri bakanının (bkz: suriye'den türkiye'ye 8 tane füze atarız) dediği ülkede 'ama israile füze atıyolar :(' demek..


  • seksen9  (16.07.14 17:36:17) 
herkesin savunduğu gibi israil'e sempatik bakmak şeklinde değil benim görüşüm.

yahudilere mi aitmiş filistin?
yahudilerin vaadedilmiş topraklar rüyası var, burası önemli. bunu da zulümle yapıyor işte ve koskoca dünya da ses çıkarmıyor.
ama müslümanlar yapsaydı terörist/barbar ilan edilirdi ne hikmetse.
  • m e b  (16.07.14 17:36:32) 
bu kadar kanın dökülmesine sebep köktendinci fanatik islamcı yapılanmalar ve onları destekleyen hükümet görünümlü şebekelerdir. mesela suudi arabistan, katar ve akp. suriyede ve ırakta neredeyse her pisliğin altından bunların üçü çıkıyor.

elbette israil sütten çıkmış ak kaşık değil ama gelinen noktanın son sorumlusudur. sadakatsiz nickli yazar çok güzel demiş bak;israil haritadan silinse müslümanlar daha çok birbirlerine girer.

seni 2006 yılına götürüyorum hamasın seçim kazandığı yıl. israil uzun süre hiç operasyon yapmadı ama bu hamasla el fetih birbirine girdi. onlarca adam öldü iki taraftan. çatışma kan ve savaş bunların genetiğinde var. bu erdoğan denen hödük ise buralardan kendine vazife çıkartma ayağına koca ülkeyi ateşe atıyor bu erdoğan ve davutoğlunu adam yerine koyan yok bakma. bunlara yedirmeler hiç bir şey.
  • fenerbasket  (16.07.14 18:08:35) 
Şu başlıkta dincilerin yorumları hep aynı kalıpta mı olur arkadaş ona gülüyorum ben. bak arkadaşım yahudiler vaadedilmiş toprak uğruna öldürüyor diye vik vik ötüyorsun onu savunan yok zaten ama terörist diye yaftalanan müslümanlarında yerdiğin yahudilerden farkı yok. Onlarda torak almak şeriatla yönetmek için savaşıyor işte aynı bokun laciverti


  • Eccentric  (16.07.14 19:17:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.