[]

televizyonu 5+1 e nasıl bağlarız?

selam ahali
şu tv çıkışından

www.tvuzmani.com

şu 5+1 e article.techlabs.by

bağlantı yapmak istiyorum. component'deki audio l-r yi kullanabiliyoz mu çıkış olarak? önerilere açığım.

 
TV'deki komponent giriş sadece sanırım. Sen kulaklık çıkışından www.kc-kwan.com ile stereo input'a girebileceksin.


  • tzum_tzum  (20.01.14 21:35:27) 
tvdeki l r çıkışlarını kolonlardaki l r ye bağlayacaksınız. sonra kolon ayarından stereoyu her kolona dağıt yapacaksınız.


  • excespeace  (20.01.14 22:02:51) 
benim tv de kulaklık çıkışı yok, arkası çok benzer, o resim denk gelince koymuştum. tv bu bendeki. www.samsung.com

@excespeace : rca to rca kablo ile bağlantı yapıcam sanırım ama stereo'yu nasıl dağıtıcam? pc'de yapıoz ama tv den nasıl olacak o iş hiç bilmiyorum. kolon ayarı derken neyi kastediyorsun tam olarak? uyduruk logitech z506 5+1 bu. yok üstünde düğme falan ayar yapalım.
ayrıca pc bağlı alete, 3x3,5mm(6ch) kısmına.
  • hasmetizm  (20.01.14 22:25:22 ~ 22:35:09) 
aynı problemi 2 sene önce yaşamış ve çözememiş biri olarak üzülerek söylüyorum ki bir yolu yok.

açıklayayım. şimdi birincisi bu ekipmanla 5+1 ses almak kesinlikle imkansız. optik ses girişi olan bir ses siteminiz olması lazım. bakıyorum, sizinkinin optik ses girişi yok.

5+1'i boşver. sadece stereo olsun, sağüdaki kolonlardan sağ ses, soldakilerden sol ses çıksın derseniz o da mümkün değil. yani aslında mümkün, tv'nin kulaklık çıkışından 3.5mm kulaklık jakını uygun adaptör ve dağıtıcılarla (ankara'da ise konya sokak'tan bulabilir, hatta yaptırabilirsiniz) ses sitemindeki inputs kısmındaki stereo right ve left yazan yerlere takabilirsiniz. ama ne oluyor? televizyonun kulaklık çıkışına jak takınca televizyon kendini kulaklık takılı zannettiği için menüdeki ses ayarlarının tamamı kulaklık takılı diye çalışmıyor, pasif oluyor. menüden sesle ilgili hiçbir ayara giremiyorsunuz.

son bir yol daha var, o da scart. öğrendim ki scart denilen şey hem giriş, hem çıkış verebiliyormuş. yani tv'deki scart soketini kullanmıyorsanız bir ucu scart, bir ucu ses sistemine uyan rca jaklardan olan kablolar var. öyle bağlayınca da oluyor. ama maalesef seste gecikme oluyor. tv'nin kendi hoparlöründen gelen sesi de kapatamıyorsunuz. yankılı yankılı dinliyorsunuz.

menüden ses ayarlarına girmem, kulaklık takılıymış gibi kullanırım diyorsanız kulaklık çıkışından bağlama seçeneğini deneyebilirsiniz.
  • kibritsuyu  (21.01.14 10:51:26 ~ 23.01.14 12:57:14) 
benim tv de kulaklık çıkışı yok, diğer bağlantılar aynı. rca kablo ile tv arkasında audio l-r çıkışını bi denerim bi ara, olmadı en son optik girişli ses sistemi aldıracaklar bana.


  • hasmetizm  (21.01.14 13:16:19) 
tv'nin arkasındaki l r yazan şey çıkış değil, giriş. tv'nin arkasında l r çıkışı yok. zaten bütün problem de bu. olsa her şey çok güzel olacaktı.


  • kibritsuyu  (21.01.14 13:24:09) 
onlar çıkış değil kompozit için ses girişiymiş. konu kilit.


  • hasmetizm  (21.01.14 15:20:19) 
İlk mesajda aynı şeyleri özet geçtim ama ismet kim ki tabi.


  • tzum_tzum  (21.01.14 19:41:20) 
kızma abi sen de haklısın. verdim tik'ini.


  • hasmetizm  (21.01.14 20:33:09) 
www.vatanbilgisayar.com

optik to rca çevirici ile çözdüm olayı.
  • hasmetizm  (06.02.14 20:53:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.