[]

obsesyon derecesinde sevgi

kedilerime karşı aşırı derecede sevgi doluyum. bu güzel tabi. ama şöyle bir sorun var.

kedilerim hastalandığı zaman panikliyorum betim benzim atıyor. şimdi ikisi de hasta. birisini alalı üç gün oldu ve sağlıksızdı zaten ama evdeki de hastalanınca iyice kafayı yedim.
veterinerde bıraktığımız gün uyuyamıyorum. dün küçük olan veterinerdeydi, uyuyamadım. bugün de büyük olan orada kaldı, ben yine uyuyamayacağım.
gün içinde orada bıraktığımda on kere falan arıyorum, nasıl olduklarını öğrenmek için. nerede kaldıklarını mutlaka görmek istiyorum, hatta gösterdikleri yerden çıkartıp daha küçük yerde tuttukları düşüncesiyle paranoya bile yapıyorum. kedilerime benden başka kimse bakamazmış gibi hissediyorum. onlardan ayrı olduğum her anda aklımdalar ne yaptıklarını düşünüyorum.
evden kaçtığı zaman ağlamaktan gözlerim şişip kapanmıştı mesela, bir şey yemek içmek şurada dursun yataktan kalkamamıştım. ki evden kaçtı dediğim de öğlen saatlerinde kaybolup akşam bulunmuştu...

şu an deli gibi mide yanması var mesela. anne evhamı gibi evham yapıyorum adeta. bunu nasıl azaltablirim ki ben?

 
evcil hayvan insana çocuğuymuş gibi geliyor ya da en azından o kategoriye koyuyorsun kafanda.

yani yapılacak en makul şey kendi kendini yatıştırmak.
veterinerine güveniyorsan içini rahat ettirmeye çalışacaksın.
ama mesela ben de kedilerimden birini bile veterinerde bırakmaktan hoşlanmıyorum.
  • blatta hiberna  (28.09.13 22:08:33) 
ya ben hiçbir veterinere güvenemiyorum. ankarada zibil gibi veteriner denedim, hepsi bir şekilde para kazanmak için saçma sapan şeyler yaptılar kedime. yanlış tedavi uygulayan bile oldu. hiçbirisine güvenemiyorum dolayısıyla ve evde olmadıkları her an diken üstünde oturuyorum.


  • mutevazi  (28.09.13 22:12:45) 
Bu normal değil. Psikoterapi görmeniz lâzım.


  • compadrito  (28.09.13 22:25:06) 
normal bence, çok sevdiğin ve sana muhtaç, iyi olması da mutlu olması da sağlıklı olması da tamamen ve sadece senin sorumluluğunda olan bir canlı sonuçta. bu açıdan da insanların çocukları hakkındaki hislerine benziyor.
benim son derece sakin, duygusuz, öküz abim bile eve gelip kedisini etrafta göremezse camdan mı düştü bir yere mi sıkıştı diye, aslında muhtemelen evin bir köşesinde mırıl mırıl uyuduğunu bilse de, fellik fellik arıyor sesleniyor iyi olduğunu gözüyle görmeden oturmuyor.
duyuru da kedim kustu, kedim halsiz, kedim mama yemiyor, kedim hapşuruyor duyurularıyla dolu, herkes endişeleniyor kedisi için.
  • alice practice  (28.09.13 22:50:54) 
gayet normal, şahsen en sevdiğim canlı kedim benim de.. Kızım haricinde pek umrumda değil açıkçası başka canlılar ya da insanlar.. Patisine zarar gelse dünyayı yakarım allama..


  • machine head  (28.09.13 23:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.