[]

Zor durumdaki köpekçiği nakil için kurum kuruluş vs

Kemerburgaz a giden Cendere Yolu üzerinde 2 haftadır gördügüm yol kenarında yaşayan tüyleri tamamen dökülmüş sağ arka ayağı sakat bir köpek bulunuyor. Ben 1 haftadır surekli su ve yemek goturuyorum. Çok sağlıklı gözükmüyor, nasıl yardımcı olabilirim ?
Biraz yaşlı ve iri bir hayvan, arabama alamadım. Bana bu konuda yardımcı olacak bir kurum var mıdır ? Yakınlardaki veterinerlerin dükkanlarında mudahele etmek isteyeceklerinden emin değilim.
Alo 153 nakil hattı çalışan bir hat değil sanırım, direkt olarak İBB ye baglanıyor. Bir şekilde bu hayvanı bu halden kurtarmak lazım ama ne yapmalı?


 
muhtemelen ileri derecede uyuzu var.
yani düzelmeyecek bir şey değil.
normalde belediye barınaklarının hizmeti kapsamında, ama oraya atanlar zaten onlar.
o bölgelerdeki belediyelere güvenmeyin.
o yüzden kendiniz halletmeye çalışın.

göksu evleri hayvanseverleri var.
facebook gruplarından ulaşın, araçları var belki yardımcı olabilirler.
bunun dışında eğer saldırgan değilse arabanın arkasına havluyu serip, atın içeri.

güvenilir bir belediyenin barınağına götürebilirsiniz.
ya da isterseniz tedavisini yaptırıp maddi durumunuz yeterli değilse buradan, facebook'tan bağış toplamaya çalışabilirsiniz.
ama bence en akıllıcası önce hayvanı alıp, güvenilir bir veterinere göstermek.
ondan sonra da bir belediyenin barınağına gidip, oradaki veterinerin dedikleriyle bunu karşılaştırıp, gözünüz tutarsa orada tedavi ettirmek.

bu arada uyuz bakım ister.
yani çok uzun olmasa da bir süreç gerekir iyileşmesi için.
eğer bakabilecekseniz siz de bakabilirsiniz.
durumunuzu bilemediğim için aklıma gelen birkaç seçeneği sunmaya çalıştım.
  • blatta hiberna  (07.05.13 00:55:20 ~ 00:57:26) 
Alo 153 nakil hattı sizi gereken servise aktarıyor. Köpeğin bulunduğu semti söylerseniz, orası ile ilgilenen belediyenin veterinerine bağlıyorlar. Ben bu şekilde Şişli'deki bir kediyi teslim etmiştim.


  • melpomeneman  (08.05.13 15:22:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.