[]

at eti, eşek eti zararlı mı?

Hacular haberlerde zart zurt şu markanın etinden at ve eşek, tek tırnaklı eti çıktı vs. diye görüyor duyuyoruz ya aklıma takıldı.

Ulan bu olay ne kadar zararlı olabilir ki, zararlı değil de üretimi kolaysa; en azından hijyenik şartlarda yapılsa da millet ucuz et yese olmaz mı? Yoksa ucuza getiren olay kaçak şekilde yapılıyor olması mıdır? Aynı hijyen şartları, bürokrasi vs. işin içine girdiğinde dana etiyle hemen hemen aynı fiyata mı gelir?

Yoksa bu dana eti üreticilerinin bize bir oyunu mu? :) puştlar kendileri piyasaya çok paraya az dana sürecekler diye, eşek ve at üretimi girişimcilerini mağdur mu ediyorlar?

Bunun yanında domuz eti niye bu kadar pahalı lan türkiyede? Bütün dünyada daha ucuz bi olay domuz eti. Türkiyede de ucuz olsa da, en azından dini dertleri olmayan fukara kesim et yemiş olsa ya.

Nedir bu olayın aslı, astarı? Niye etok yok, varsa bu kadar pahalı?
At eti isterük, eşek eti isterük!!!

 
At ve eşek de dini sebeplerden yenmiyor. Teknik bir sebep bulamazsın. "Şusu busu zararlı" derlerse de, dana etinde de benzer zararlar vardır. Mükemmel et yok sonuçta.


  • harzem  (16.01.13 12:11:24 ~ 12:12:16) 
valla ben rusya'da at eti yedim bilinçli olarak, biraz yavan ama öldürse restoranlarda falan satılmazdı herhalde.

dini açıdan uygun değil sanırım türkiye'deki çoğunluk için.
  • kayranin kedisi  (16.01.13 12:43:41) 
bugün haberlerde vardı böyle bir soru. irlanda'da bir süpermarket burger etinde at etine rastlanmış. zararlı değilmiş ama kültürel olarak böyle bir şeye karşı oldukları için tüm ürün toplatılmış.

genel olarak kas yapan hayvanların eti yenmeye pek müsait olmazmış. öyle derler yani. sert olur, yemeye hazır hale getirmesi zordur falan. yoksa büyük ihtimalle birçoğumuz at ya da eşek eti yemişizdir.
  • vito andolini  (16.01.13 12:53:48) 
@hayırsız +1
bir atı kesmek fiyat açısından pek mantıklı değil. ancak yaşlı işe yaramaz veya hasta olanları kesiyorlar bu açıdan zararlı. at eti satmak zaten yasak değil. her kasap satabilir. ancak önyargıdan dolayı at eti satılan bir kasap anında iflas edeceği için kimse satmıyor. kımız çiftliklerin bir çoğunda at eti servis ediliyor.

  • ground  (16.01.13 12:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.