[]

satranç öğrenen kişiye tavsiye

şimdi yerli yabancı birkaç video indirdim başlangıç seviyesi için. 5-6 giriş dersinin ardından bi oyun falan indirip bilgisayara karşı oynamaya geçeyim yoksa ileri dersleri de izleyeyim mi? hangi şekilde daha hızlı öğrenitim, ya da alternatif bir yöntem önerecek olan? tşk.




 
satranç öğrenmekten kasıt taşlar ve hareketleri değildir bence. çok komplike değil çünkü. uzun rok kısa rok pat. bunlar da bir şey değil. hiç oynamış değilseniz bilgisayarla bir kaç maç yapın fakat bilgisayarla oynamak hiç mantıklı değil. harikulade bir site var mesela chess cube diye. benzerleri de var araştırın ve oradaki düzeyinizdeki oyuncularla oynaıyın. insan hata yapar hataları avantaj da sağlar hiç beklenmedik öngörülmeyen hamleler yapar o yüzden görüşünüzü geliştirir. fakat orada da çok maç yapmayın. belki 10 20. daha sonra açılışları araştırın.
satranç yazıyı dmkülebilen bir oyun. e1 f3 falan gibi. görmüşsünüz. bunu da kolaylıkla anlayabilirsiniz. bunu anlayınca birçok eski maçı okuyup simüle edebilirsiniz. herhangi bir bilgisayara indirdiğiniz satranç programıyla player vs player seçip bir beyaz bir siyah hamlesini 'neden' sorusunu kendinize sorarak simüle edersiniz. bu chess cube dediğim sitede diğer oyuncuların maçlarını da izliyebiliyorsunuz fakat o biraz karışabilir. bunu neden yaptı kısmına oyun hali hazırda devam ederken sormak zordur. kafa karıştırır. ayrıca kasparov'un mesela bir çok oyununun analizlerini bulabilirsiniz internette. nerede hata yaptı. neredeki hamlesi oyunu nereye getirdi gibi.
ohh bu kadar.
duyuruyu silmeyin lütfen. bu kadar yazmışken başkalarına da faydası olur.
son olarak satranç bana bir beynim olduğunu hissettiren çok önemli bir oyun. çok farklı bir şey. umarım size de aynısı olur.
  • sparkle kiddle  (12.01.13 17:38:48) 
selim gürcan'ın video dersleri vardı, onları edinip izleyin, bi de turnuvalara katılın fırsat buldukça ve chess.com gibi internet sitelerinde pratik yapın.. daha ilerisi için daha derinlikli satranç kitapları alıp kendiniz çalışabilirsiniz..


  • ahlaksızlığın lüzumu yok  (12.01.13 17:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.