[]

Elektrik kesme prosedürü

Sorunum ve sorum şu:Elektrik faturası tarafıma ulaşmamış ve faturadan bir şekilde haberim olmamış.Faturayı sormakta unutkanlığıma gelmiş.Sonuçta fatura son ödeme tarihinde yatırılmamış.Buraya kadar bir sorun yok;gelecek faiz de kabulüm.Ancak bugün bir de baktım ki elektrik kesilmiş.Şimdi bu iş yapılmadan önce bir ihbarname yapılması gerekmiyor mu?Telefonlu konuştuğum tedaş yetkilisi (müdür) arkadaşlar ihbarnameyi panoya koymuştur diyor.Ama ihbarname pano da yok.Ben de cevap olarak yok diyorum.Bu cevap müdürü tatmin etmiyor ortada sizin sözünüz var diyor sadece.İsterseniz şikayet dilekçesi yazabilirsiniz demekte.Güzel.E karşı tarafın da ihbarnamesi yok.Şu noktada onların da sadece sözü var ortada.Ben de diyorum ki bu iş böyle olmamalı.İhbarnamenin kesildiğini gösteren bir kayıt/numara/makbuz bir şey olması gerekmez mi ellerinde.Dilekçeyle bunu isteyemez miyim.Parayı yatırdım.Açama kapama 18 lira+faiz(8 lira;faize kabulüm).Ya da prosedür tam olarak nasıl işler ;nasıl çözebilirm.Yardım yol gösteren olursa sevinirim.Teşekkürler.




 
Bir normal fatura geliyor, ödemezsen "kırmızı" gecikmiş borç hatırlatması yapan ikinci fatura geliyor. Eline ulaşmış mı ulaşmamış mı sklerinde değil. Gelip kesip gidiyorlar. Sıkışırsan yasal olmasa da o gün sayacın uçlarını kendin takıp ertesi gün faturayı yatırırsan bir problem olmuyor. Postacının da suçu büyük, yavşak posta kutularına bırakmayı geçtim apartman içine bile bırakmıyor, ondan sonra bul faturaları bulabilirsen.

Faturanın ödeme tarihleri belli, o yüzden sende de suç var, elektrik idaresinde de postacıda da. İşin dandik tarafı mağdur olan sen oluyorsun. Yapacak bir şey yok.

Bizim apartman görevlisinin odasında sayaçlar, o müdahale ediyor böyle zamanlarda. Sayacımızın kablosunu iyi sıkmamış, sayaç alev aldı az daha komple pano yanıyordu. Böyle bir risk var, kabloyu deli bağlar gibi bağlamanız gerekiyor kendiniz açacaksanız.
  • kimlanbu  (21.12.11 12:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.