[]

turistler otellerde daha ucuza kaliyor mu?

selam,

eskiden beri bir efsane olarak duyardim "turistler otellerde daha ucuza kaliyor" diye. yurtdisindayim, burdan bakiyorum fiyatlara oyle cok bir farklari yok. turkiye'deki fiyatlar icin etstur'a baktim, burdaki fiyatlar icin tui'ye baktim. cok bir fark goremedim.

bu indirimleri yapan oteller hangi oteller?
bu indirimleri yapan tur firmalari/siteler hangileri?
turistlerin otellerde daha ucuza kalmasi bir yalan mi?
sizin benzer bir tecrubeniz var mi?
gittiginiz ve begendiginiz otel?
her sey dahil bir otel icin gecelik ne kadar gozden cikartmali? gecesi 1000 liraya da var 10000 liraya da.

lokasyon: ingiltere
baktigim tarih: agustos

tesekkurler,

 
istanbulda 5 yildizli bir otelde gecelik fiyati %70 indirimle booking'ten almistim. bir seferindede izmirde %50 farkla bir otele rezervasyon yaptim ayni sekilde. turkiyede booking.com'un yasaklanma nedenlerinden biri bence bu, bazi oteller bazi ulkere ciddi indirimler yapabiliyor ordan turist cekmek icin.


  • tahtakafa  (02.05.21 12:56:21) 
Ben ingiltere üzerinden stayforlong sitesinden bu bayram için alanyada 9 gece 3900e yer ayırmıştım, türkiyeden yer ayırmak istediğimde 9bin lira çıktı. Oteli aradım gecelik 1200 lira dedi.

Mesela burada stayforlong otelin direkt anlaştığı acente değilmiş ama otelin anlaştığı acenteyle anlaşmış. Ben vpn değiştirip almanya, ingiltere, rusya üzerinden bağlanıp trivagodan bakıyorum. Başka bilgisayardan da türkiye üzerinden bağlanıp fiyat kıyaslıyorum. Biraz uzun sürüyor :)

Rezervasyon yaptım, oteli aradım. Ben yurtdışı acentesinden yer ayırdım ama türküm pasaportla gelmeyeceğim sorun olur mu dedim, olmaz da biz türk müşterileri almıyorduk helal olsun nasıl buldunuz falan dedi. Tam kapanma olunca iptal ettim gerçi.

Daha öncesinde teyzem almanyadan yer ayırırdı, beraber giderdik. Bir otel çok sorun çıkardı pasaport yoksa kalamazsınız vs dedi kavga gürültü kaldık bir hafta almancı rolu yaptık. O zamandan beri otelden onay alarak yurtdışından rez yapıyorum.
  • jazzabel  (02.05.21 13:07:37) 
Daha önce başka duyuruya yazdığım yanıtı olduğu gibi kopyalayıp yapıştırıyorum, buyrunuz (eski otelciyim).

çünkü o site muhtemelen yabancı bir tur operatörünün kontrat kotasından satıyor ve o acentanın otelle kontratı var geceleme sayısı/kişi sayısı garantili. kontratta muhtemel ki ödeme vadesi de daha kısa. bunun tc vatandaşı olmanızla bir ilgisi yok, tc'de ki acentaların bu kotalara ulaşamadıkları için daha yüksek bir fiyattan otel kontratı yapabilmeleri ile alakası var. otel en nihayetinde bir ticarethane ve kendisine daha kısa vadede daha çok konaklama sağlayan acentayla daha avantajlı kontrat yapması kadar normal bir şey yok.

siz şu an herhangi bir üreticiyi arayp 10 ay içinde 3.000 ürün alcam ve 6 ay vadeli öderim deyip fiyat alın. sonra başkası aynı üreticiyi arayıp 6 ay içinde 10.000 ürün alcam, garantisini veriyorum, bak bu da kısmi kapora, kalan tutarı da 3 ay vade ile döviz bazında ödiycem desin ve fiyat alsın. aynı mantık.

oteller acentalarla yaptıkları yasal kontratlara uymak zorundadır. bu sebeple farklı doluluk oranı taahhüdüyle avantajlı fiyat alan bir acentanın fiyatıyla sizi konaklatmasına dair kontratta yaptırımlar vardır.
  • Phoebe  (02.05.21 13:09:27) 
Seyahat, tur acenteleri ile otelin anlasmasi sonucu ortaya cikiyor o ucuz fiyatlar. Soyle dusunun sen toptanciya gidiyorsun supermarket arabasi dolduruyorsun, yan tarafta adam 30-40 palet mal aliyor tabi o adama aman efendim buyrun efendim diye muamele edip, daha iyi fiyat cekiyorlar. Bu sayede ozellikle Ruslar cok komik fiyatlara iyi tatil yapiyorlar, oteli full kapatiyorlar, senelere dayanan anlasma, guven vs de kurulmus acente, otel arasinda iyi fiyat alacaklar tabi bireysel musteriden


  • neverletyougodown  (02.05.21 14:46:16) 
arkadaşlar açıklamış, benim şahit olduğum bir de şu var + olarak bazı oteller türk turist istemedikleri için özellikle ekstra fiyat çekiyorlar. marmaris'te 5 yıldızlı bir oteli telefonla türkçe arayıp rezervasyon yaptırmaya çalıştığımda yer yok dediler ama booking'den (dubai lokasyonlu hesabımdan) rezervasyon yaptırabildim.


  • roket adam  (02.05.21 15:45:28) 
Nasil yapildigini tahmin ediyorum ama benim sorum hangi otellerde oldugu ve hangi sitelerde bulunabilidigi


  • fakyoras  (02.05.21 17:52:58) 
ben yaptım. birkaç günlüğüne türkiye'ye gelmem gerekiyordu bulunduğum yerden istanbul'a gidiş geliş uçak bileti fiyatının üçte ikisi maliyetle bulunduğum yerden bodruma (charter ile) uçak bileti, h.alanı otel transferi, 5 yıldızlı otelde ultra herşey dahil 7 gün tam pansiyon tatil ve aynı şekilde dönüş satın aldım. gittim bodrumda bir iki gün tatilimi yapıp daha sonra diğer işlerimi halledip otele geri döndüm, 7 gün sonunda da bulunduğum yere döndüm. yapılıyor yani :) sadece zamanı ayarlamanız gerekiyor.
www.5vorflug.de buradan ayarlamıştım yanlış hatırlamıyorsam

  • semyasa  (03.05.21 02:52:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.