[]

Kablonet vs ttnet

Selamlar,

Şu an ttnet kullanıyorum ama bulunduğum yerde ttnet’in fiberi yok. Sadece Kablonet altyapısında fiber varmış. Superonlineda da fiber olmadığı için seçenek dışı. Vodafone ise kablonet altyapısı kullanıyor ve fiber var.

Ttnet zaten rezalet. Asla toplantı yapamıyorum. İnternet sürekli kopuyor ve bir çözüm bulamadılar.

Kablonet 100mbps ve upload için de 5 dedi. Benim için en önemli olan upload hızı. Ekşiye baktım yine kopma ve kesilme sorunundan bahsetmişler. Bahsedilen yerlerden biri de benim oturduğum yer, maltepe.

Ttnetden kaçarken doluya mı tutulacağım şimdi? Kablonet kullanan arkadaşlar, gerçekten kötüleşti mi son zamanlarda?

Farklı bir internet servis sağlayıcı firma hakkında yazmak isterseniz her türlü tavsiyeye açığım.

 
Kablonet geçenlerde bir geceki bakım sebepli kesinti dışında sürekli övülen bir firma ekşi'de bile. Ülke standartlarını düşününce çok çok çok ütopik bir şey aslında bu.

Kesinlikle öneririm kablonet imkanınız varsa diğer firmalarla uğraşmayın. Hiçbir sorunum yok aylardır.

not: 100mbps ama 19-00 arası 25 oluyor ondan da haberiniz olsun.
  • aguen  (02.11.20 14:35:11) 
overall performans açısından kablonetten iyisi yok. zamanında devlet destekli ve kar amaçlı yatırımdan ziyade hizmet noktasında sunulmuş bir servis olduğu için. o yüzden her yerde yok, olduğu yerler de genelde stabil. ben 10 seneden fazladır kullanıyorum, bu ikinci adresim; neredeyse sorunsuz bir hizmet. elbet kesinti ya da kopma oluyor ama en kötü durumda o günün akşamı servis geldi eve.
kablonet varsa bir adreste alınır, yoksa alternatiflere bakılır. sorun yaşayıp memnun olmayanlar buraya tecrübelerini yazarlar ama bulabileceğin en iyisi.

tabii bundan emin olmanın yolu binada kablonet kullanıcılarına sormak. belki binanın sistemine özel bir sorun vardır, sorarsan daha emin olursun.
  • Bruce  (02.11.20 14:40:55) 
2 senedir falan kullanıyorum. Uploadla çok işim olmuyor ama söylediğin 100 mbit paketi kullanıyorum. İnanılmaz memnunum. En düştükte 94 alıyorum. Canım sıkılınca moralim bozulunca falan açıp speedtest yapıp mutlu oluyorum öyle söyliyim yani.

Arada çalışma falan oluyor onun dışında kesildiğini problem olduğunu da görmedim. Ama kablosuz modemleri çok dandik. Ben kabloyla bağlanıyorum. Modem alman gerekebilir yani kablosuz düşünüyorsan.
  • Giovanni Pipitto  (02.11.20 14:49:00) 
ttnet'in ve hatta superonline'ın fiberi olsa bile kablonet. modemi iyi bir yere kurdurduktan sonra kolay kolay üzmez.


  • giovanne  (02.11.20 15:08:29 ~ 15:10:31) 
hem ttnet hem de kablonet kullanmış biri olarak açık ara kablonet öneririm. tek sıkıntısı modemleri kablonetin baya dandik ancak ara çözümlerle wireless gücünü arttırabilirsin. router, access point gibi.


  • the coolest dude  (02.11.20 15:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.