[]

Mediastendeki Lezyon - Sternum Kesiği

28 yaşında, erkek hastanın mediastenindeki (jugular çentik inferiorunda) bir lezyon için sternum, bypass ameliyatındakinin yarısı kadar açılırsa,

ayağa kalkma, işe gitme ve (atıyorum) bisiklete binme recovery süreleri ne kadar olur tahminen?

lezyon 4 cm'den küçük, boyundan alınma ihtimali düşük. ameliyatın başarılı geçtiğini varsayalım.

 
Bahsettiğiniz kesinin tıbbi adı "sternotomi". Hatta tam olarak "parsiyel sternotomi". Normalde sternotomi sonrası hasta uyumu çok iyidir, hasta tarafından beklenildiği (veya umulduğu diyelim) kadar ağrı yapmaz. Bu "az" ağrı torakotomi dediğimiz (göğsün yandan açıldığı) kesiye göre nispeten bir karşılaştırmadır yalnız onu da belirtmek isterim.

Gelelim sorunuza, ağrı her ne kadar torakotomiye göre az olsa da uygun yapılmış bir torakotomide olmayan bir şey var sternotomide: o da kemik iyileşmesi. Yaşın 28 olması pozitif tarafta. Bisiklet sürmek aslında çok sorun yaratacak bir eylem değil, bence 4-6 hafta sonra rahatlıkla bisiklete binebilirsiniz. Yalnız düşme/çarpma vb ön görülemeyecek hadiseler de işin içine girebileceği için kafadan bir 9-10 hafta bisiklete binmemenizi tavsiye ederim.

Juguler çentiğin hemen altında ne var diye düşündüm, timoma veya plonjon guatr falan mı var? Eğer timoma ise sternotomi haricinde başka bir yaklaşımla da yapılabilir, onu belirtmek isterim. Ayrıca plonjon guatrların büyük kısmında da üstten çekince gelir zaten çoğu sefer sternotomiye gerek kalmaz.
  • gonion  (19.04.17 15:20:19 ~ 15:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.