[]

Kredi kartı, yabancı para birimi

Merhaba,

Şimdi benim;
- yapı kredi world kartım var, bunla yabancı para biriminde harcama yaptığımda önce dolara sonra tl ye çevirerek yansıtıyor, bu normal
- vakıfbank'ın world kartı var, bunda ise yabancı para birimi dolar oluyor. Sonrasında ise dolar olarak borç çıkıyor ve asgari ödeme olmadan tamamını ödemem gerekiyor.

Sorum ise benim bir de Pegasus Kartım var INGBank'tan, bu acaba yukarıdaki yöntemlerden hangisini uygular? Eğer 2. ise bunu nasıl değiştirebilirim?
Ek: Hatta vakıfbank'ı da değiştirebilir miyim?

Teşekkürler

 
kart mastercard ise tlye cevirir visa ise cevirmez. kartin uzerindeki amblemden anlarsin.


  • in vino veritas  (23.01.17 23:38:17) 
@in vino veritas kartlardaki durum tam tersi, visa olan çeviriyor mastercard olan çevirmiyor, yanlış yazmış olabilir misiniz?


  • senolll  (24.01.17 00:01:41) 
Mastercard veya Visa ile ilgili bir durum değil. Doğrudan kartın hesap kesim seçeneklerinden değiştirilen bir özellik. Ekstreyi "sadece TL" veya "TL ve USD" olarak seçebilirsin. Internet şubesinden kart seçenekleri altında hesap özeti tercihi gibi bir menü olmalı. Oradan değiştirebilirsiniz.


  • neyehbe  (24.01.17 00:11:30) 
@neyehbe hocam çok baktım ama ingbank'ın internet şubesinde maalesef öyle bir ayar yok.

edit: yapıkredi'de varmış ama bana lazım olan ing :/
  • senolll  (24.01.17 00:26:22 ~ 00:28:53) 
telefon bankacılığını arıyorsunuz ve döviz ekstresi istiyorum diyorsunuz, dolar ya da euro ekstre isteyebilirsiniz


  • oscar  (24.01.17 00:46:27) 
@senoll: ing nasıl çalışıyor bilmiyorum, belki de usd ekstre seçeneği yoktur veya usd ekstre gönderebilmesi için bir usd vadesiz hesap istiyordur. ancak hangi banka olursa olsun sadece TL ekstre gönderme seçeneği hepsinde var.

Zaten banka için de karlı olan bu, çünkü USD'den TL'ye çevirirken kendi yüksek kurundan çeviriyor ve banka kazanıyor. Bu nedenle ben yurtdışı alışverişlerim için USD ekstre tercih edip, USD ödeme yapıyorum. Ancak bu durumda dediğin gibi USD ekstre tutarının tamamını ödemek durumundasın ve sonradan taksit gibi özelliklerden yararlanamıyorsun.
  • neyehbe  (24.01.17 01:01:04) 
@oscar, hocam ben tl ekstre istiyorum. + @neyehbe

benim merak ettiğim vakıfbank'la ilgili hiç "usd ekstre istiyorum" şeklinde bir işlem yapmadığım halde usd geliyor ing'de böyle mi olur diyeydi. Arama imkanım yok da yarın online chat kanalı varmış orada sorucam artık.
Teşekkürler
  • senolll  (24.01.17 01:20:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.