[]

biraz ıslanan iphone

merhaba arkadaşlar. eşimin iphone 6 sı var. havuz kenarında şezlongun üstünde unutup ıslak mayo ile üstüne bir dakika kadar uzanmış. ıslanmış olduğunu fark etmediğinden kullanmaya devam etmiş. daha sonra telefon sorun çıkarınca bana söyledi bende bir kaç gündür pirinçte beklettim. dün denediğimde telefonun açma kapama tuşu tam çalışmıyordu. telefon zar zor açıldı fakat açma kapama tuşu ve parmak izi okuma çalışmıyordu. bunun üzerine bir gün daha prinçte beklettim fakat şimdide tam açılmıyor. bu açma kapama tuşu tam çalışmadığından da olabilir. biraz daha uğraşınca ekran da şeritler çıkıyor. herhalde bundan sonra servise götürmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok değil mi? birde suyla o kadar aşırı bir temasta bulunmamasına rağmen bu kadar büyük bir arıza vermesi normal mi? apple ın kendi sitesinde su temas göstergesi var (sim kart yerinde herhalde) ama ben göremedimde. bu konuda bilgisi olan var mı acaba?




 
sanırım ıslandıktan sonra biraz süre geçmiş. problem çıkarmaya başlayınca pirince yatırmışsınız. burda yapılan yanlış bu. ıslaklık oldugunda hemen pirice koyacaktınız. o ıslaklık ve nem cihaz içindeki parçaların oksitlenmesine neden olmuş olabilir. öyle bir şey olduysa pirinç ona bir şey yapamayacaktır.

telefoncuya götürüp oksitli kısımların temizlenmesi gerekli. eğer ekipman (buton, home tuşu vs.) bozulduysa yenisiyle değiştirilmesi gerekiyor.
  • mr.goodcat  (15.09.16 12:19:19) 
evet haklısınız fakat benim biraz geç haberim oldu. telefonun bir yıl daha garantisi olduğundan yetkili servise germem gerek sanırım.


  • lrdrylgh  (15.09.16 12:29:17) 
eski iphonelar o konuda berbat. benim telefon alırken en büyük kriterlerimden biri suya dayanıklı olması.

geçmiş olsun, garanti dışı. muhtemelen pert.

alacaksanız suya dayanıklı telefonlar alın derim bundan sonra.
  • kurnaz  (15.09.16 12:32:15) 
@kurnaz, garanti dışı olduğunu biliyorum ama el mahkum yaptıracağız. garanti süresi de devam ettiğinden dışarıda yaptırmak garantisini bozacaktır. ama işte sorun ne kadar bir fiyat çıkacak. anakartı felan bozulduysa yeni telefonla değiştirin diyorlar herhalde garanti süresi içerisinde ama oda büyük bir meblağ. daha önce benzer durumda olan varsa tavsiyesini almak istemiştim.


  • lrdrylgh  (15.09.16 12:45:01) 
@lr

bence garantilik durumu kalmamıştır zaten. bi sorun ne kadara çıkıyor diye ama telefon fiyatının %50 si gibi çıkarsa kesinlikle bulaşmayın, su giren telefon iflah olmaz.
  • kurnaz  (15.09.16 12:57:01) 
benzer bi durum geçen ay başıma geldi. gece komidinin üstünde sağlam bıraktığım telefon sabah çalışmayınca yakındaki soğuk su şişesinin üstünden akmış olabilicek bi pinçik suyla temas etti diye düşündüm, açmaya çalışınca aynı şekil şeritler çıktı hemen sim kartı çıkarıp pirince yatırdım, bi 10 gün filan dokunmadım hiç. sonra açmaya çalıştım kendine gelmişti biraz, oksitlenme veya yanma olmasın diye ne olur ne olmaz bi 5 gün daha bekledim. nihayetinde açıldı ve sorunsuz çalıştı. belki biraz daha bekletmeniz faydalı olabilir, benimki de aynı şekildeydi çünkü.


  • aferin cok iyi dusunmussun  (15.09.16 16:13:09 ~ 16:13:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.