[]

Bisiklet süremiyorum; bende sorun mu var?

Merhabalar, yepyeni bir sütoşlukla karşı karşıyayım.

Bisiklet sürmeyi bilmiyorum, çok istiyorum fakat ne kadar çabalasam da öğrenemiyorum. Bir pedala ayağımı koyup basıyorum, diğerine basamadan devriliyorum. Dengeyi katiyen sağlayamıyorum.

Ne yapmalıyım?

 
fizyolojik olabilme ihtimali de vardır belki.


  • kurnaz  (04.08.16 23:01:54) 
acilin ben 28 yasimda bisiklet surmeyi ogrendim.

once o seleyi asagi indir guzel kardesim, yani dengeni kaybedersen ayaginla kendini frenleyebilecek kadar indir. artik gercek bir gerzek degilsen dusmen imkansiz oldugundan zinhar korkmiycaksin. dusmekten korkmamak esek kadar adam olunca bu isin ilk adimi olmak zorundaaa.
pedala bastin mi bisiklet biraz ilerleyecek, senin bundan sonraki gorevin gidonu nasil tuttugunda bisiklet dengede gidiyor onu ogrenmek olacak. bu konuda benden daha kabiliyetsiz olman imkansiz, o yuzden boyle bi saat ugras, once iki pedal, sonra dort pedal, sonra bi bakmissin gidonu da kavramissin. e tamam, artik o bisikletin kontrolu sende. tebrikler. dusmedikce bi' guven gelicek, sen baya baya surer vaziyete geliceksin. sonra kademeli olarak seleyi yukseltebilirsin.
rica ederim.
  • evde liyakat kalmamis  (04.08.16 23:22:15) 
DAha yeni kız arkadaşıma bisiklete binmeyi öğrettim, o da sizin gibiydi. Size yardımcı olacak birini bulmanız iyi olur. Bir de gerisini getirmeye çalışın eğer seleye otururken ayaklarınız yere değebiliyorsa yani sele alçaksa düşmekten korkmanıza gerek yok düşeyazdıgınızda direkt ayaklarınızı yere sabitleyin. Böyle deneye deneye öğreneceksiniz elbette.


  • atropin  (05.08.16 02:02:30) 
Denge tekerleği kullan ama yerden biraz yükseltilmiş şekilde.


  • arnold schwarzeneger  (05.08.16 10:16:50) 
İlk hızı şu aşamada pedaldan edinmeye çalışma bence.

@godoşu beklerken'in dediği gibi hafif, gerçekten hafif yokuşta kendini bırakıp hızlanmaya başlayıp gidonu sabit tutma ve iki teker üzerinde düz gidebilme yeteneğini kazanman faydalı olur. Bunu yaparken elin fren kolunda (mümkünse sadece arka fren) olsun ki istediğin zaman yavaşlayıp ayağını yere koyarak durabilesin. Sonrasında pedal alıştırmalarına geçersin.

Düşmekten korkma bir de, mümkünse yumuşak zeminde, insanlardan uzakta denemelerini yap.
  • chicha  (05.08.16 10:39:29) 
bence artık düşe kalka da olsa bisiklet sürmeyi öğrendin! biraz pratik yapman gerek sadece. yardımcı olabilirim gerektiğinde.


  • ebonni eth atc  (07.11.16 12:10:18) 
bisiklet suremiyorum diye bir sey yok. yeterince denememissindir.

bazi insanlar bazi seyleri ogrenirken biraz daha hizli olabilir, (dil, denge seyleri gibi) ama fiziksel bir kisitiniz yoksa bisikleti ogrenirsiniz.

belki yanlis kisiyle calisiyor olabilirsin. ogretmek de bir beceri. belki sana gosteren kisiye yeterince guvenmiyorsun. belki biraz tembelsin. yeterince cabalamiyorsun. belki biraz korkuyorsun, seni cesaretlendirecek bir arkadasinla konusman gerek.

eger bisiklet isini cok onemsiyorsan ve dengen gercekten bozuksa belki yoga ve meditasyonun dengeni artirmaya faydasi olabilir.
  • jimicik  (07.11.16 12:28:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.