[]

Tüylü dost sahiplerine temizlik ipucusu capsli :)

Dostlar geçen youtube'da şu videoya rastladım:

youtu.be

Bugün denedim ve gerçekten inanılmaz bir yöntem. Koltuklar, halılar, kedi ağaçları aklınıza gelen heryer için koli bandı, yapışkanlı rulo vs.den çok çok daha etkili ve ucuz bir yöntem. Süpürgesinden memnun olmayanlar içinde çok iyi. Büyük bir halıyı 10 dkdan kısa sürede rahatlıkla temizlersiniz.

Evde birkaç çeşit çekçek vardı (zamanında eşim arabaya almış aldığını unutmuş bir daha almış falan) hepsiyle deneme yaptım. 2-3 çekmeyle tüyleri toplayıverdi. Öyle baskı falanda yapmadım hafifce çektim. Aşağıda resimlerde gördüğünüz çekçeklerden ucu yeşil gövdesi beyaz renkli olan en iyi toplayanı oldu bence. En küçük boy olanda kedi ağacı gibi yamuk yumuk yüzeyler için ideal. En küçük olan biraz yıpranıktı, ucu neredeyse bozulmuş ona rağmen iyi iş yaptı. Birkaç boy daha alıp battaniyelerde falan denemeyi düşünüyorum açıkcası.


i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com

Son bir ekleme yapayım çekçek çok eskiyse veya özellikle siyahsa falan yüzeye renk bırakabilir deneme yapmayı ihmal etmeyin.

Bonus benim şebelebettin :D
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Bilenler bilmeyenlere yaysın sevaptır ^_^

 
Ben amele gibi elimi ıslatıp onunla topluyorum bütün tüyleri. Bir halıyı elle temizlemek 20 dakikamı falan alıyor. Gerçi şu anda halım yok ama koltuklarda deneyeyim bu taktiği, güzel gözüküyor.

Bir de plastik mutfak eldivenleri ile de yapılıyor bunun aynısı. Eldiveni ele geçirip işte yüzeyi tarar gibi topluyorsun tüyleri.
  • buff  (18.06.16 13:25:47) 
buff
o zaman bu yöntemle 5 dkda bitirirsin halını. varsa halının havını da alıyor o açıdan da güzel.

plastik eldiven işini denedim ben ama çok randıman alamadım. toparlamak zor oluyor. videoda adamın yaptığı gibi toparlayıp süpürgeyle çekince süper oluyor.
  • yue  (18.06.16 14:03:05 ~ 14:06:32) 
Bunlarin adi ne tam olarak? Uc kismi metal mi plastik mi?


  • neferkitty  (18.06.16 14:45:56 ~ 14:46:12) 
Normal çekçek di mi bunlar. Güzel iş valla


  • hasmetizm 2046  (18.06.16 15:14:20) 
Neferkitty ben adını çekçek diye biliyorum cam silmede kullanılıyor başka bi adı var mı bilmiyorum. Ucu plastik kesinlikle metal olan hiç görmedim.

Edit: küçük olanı buldum nette camsil çek çek yazmışlar. Bir milyoncularda falan bulabilirsin rahatlıkla en pahalısı 5 tldir herhalde.
www.hepsiburada.com
  • yue  (18.06.16 15:33:11 ~ 15:39:29) 
Benim makine iyi cekiyor ama bunla daha pratik olur ben de deneyecegim mutlaka emegine saglik tesekkur ederiz :3


  • neferkitty  (18.06.16 15:47:32) 
Neferkitty, rica ederim umarım işine yarar. Benim elk. süpürgeside çok iyi süpürdüğüm halıdan bir şey çıkmadı çok mutlu oldum :)

burada zaman zaman duyuruları açılıyor süpürge çekmiyor ne yapacağız diye onlar için güzel bir yöntem. Bide süpürmesi zor olan süpürgeye yapışan ufak paspas tarzı şeyler ve kedi ağaçları için çok iyi.
  • yue  (18.06.16 16:06:48) 
Koli bandıyla halılara ağda yapmaktan cok daha iyi gorunuyor yue, teşekkür ederiz.


  • physcos physcos  (18.06.16 23:13:23) 
Evet bu yöntem çok işe yarıyor ama ben de bir teknik ilave edeyim.
Bulaşık eldivenini takın, ıslatıp halılara koltuklara sürün, aynı çekçek gibi bütün tüyleri topluyor.

  • innerbliss  (20.06.16 08:08:28) 
ufak bir update yapayım. bu yöntem daha çok halı gibi kadife gibi tüylü kumaşlar ya da naylon oranı yüksek kumaşlar için iyi.

salon koltuklarım tay tüyü denen leke falan tutmayan kumaş türünden onda pek başarılı olmadı. yapışkan rulo daha iyi topluyor. zaten plastik eldivenle toplamayı daha önce ben bu koltuklarda denemiştim iyi toplayamamıştı muhtemelen kumaşın elektriklenmeyen yapısından. ama oturma odasındaki koltuklarım daha naylonumsu böyle çekyatlarda kullanılan basit döşemelik kumaşlar var ya onlardan, onda çok iyi topladı. kedinin dikdörtgen bir minderi var polar kumaşlı onda da çok iyi iş yaptı. eskiden bir tomar koli bandı harcardım, hala tüy olurdu kenarlarında falan, çekçekle 30 snde tertemiz oldu :)
  • yue  (20.06.16 09:40:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.