[]

sigaranın neyini seviyorsunuz

başlık biraz kışkırtıcı gibi duruyor ama değil. şöyle diyeyim; sigara da sizi çeken nedir? aramızda tadını, ağızda bıraktığı hissi, kokuyu vs sevdiği için içen var mı? yoksa gerçekten sinirlerinizi vs mi yatıştırıyor?

ben hiçbir şekilde kendi içimde rasyonelleştiremedim sigarayı. hani nargile kullanıyorum, yeri geliyor puro kullanıyorum, bir takım 'sigara'ların yasal olduğu bir ülkede yaşıyorum şu anda ve 'yasal' bir şekilde tükettiğim oldu ancak sigara hiç bunların arasında giremedi.

nedir sizde durum?

 
beni cidden yatıştırdığı oluyor. saçımı başımı yolup kendime zarar verme arzusuyla dolup taştığımda bir sigara içip dışarıdan bakanlar için daha sıradan görünmeye çabalıyorum sanırım. bir de bazı kişilere yakışıyor. ama kimse yakışıyor diye sigara içmesin tabi.


  • shotgunwoman  (09.02.16 00:29:11 ~ 00:30:00) 
kokusundan falan nefret ediyorum, içtikten sonra hemen elimi yıkarım leş gibi kokuyor. buna rağmen içtiğim için kendime hayret ediyorum zaten.


  • cekilmis gayfe  (09.02.16 00:29:45) 
yatıştırma +1
bazı durumlarda sakinleştirici etkisi oluyor. Bi de kendi ritüelleri var, her boşaldıktan sonra, yemek yeyip terasa çıkınca vs. sanki daha anlamlı kılıyor.

(bırakma acizliği yüzünde kılıflar kılıflar :d)
  • komsu komsunun nickine muhtactir  (09.02.16 00:32:50) 
ben 7-8 senedir içiyorum ve gerçekten hiçbir boka yaramıyor. Yani en ufak bir faydası yok. Yatıştırmıyor, odaklanmama yardımcı olmuyor, tadına kokusuna bayılmıyorum. Yakın zamanda farkettim ki sıkıntıdan içiyorum. Vakit geçiyor işte. Aslında boş olan bir kısmını hayatımın bununla dolduruyorum bilinçsizce sanırım. Ya da öyle bişey işte.


  • naberabi  (09.02.16 00:39:20 ~ 00:39:47) 
Kahveden aldığım keyif 2 katına çıkıyor. Yemek sonrası sigara içmezsem yediğim yemeğin keyfi de kat kat azalırdı.
Tadını da seviyorum. Yatıştırıyor da, uzun süre sigara içmezsem başım korkunç ağrıyor.
Stresliyken çok içiyorum ama.

Övmüş gibi oldum, bok bir şey sigara tabii ki ama soruya cevap vermek istedim :)

5 yıldır kullanıyorum
  • yalnizliktan devren kiralik  (09.02.16 01:21:55) 
yaa aynısını bende düşünüyorum. burada arkadaşların dediği gibi yatıştırıyor diyorlar ama denedim içemedim nasıl yatışayım :D içmeyi öğrenirsem yatıştırma hissini tadarsam ben de başlarım.


  • konskenkova  (09.02.16 01:27:28) 
üstüne siner ya kokusu, işte ben o kokuyu seviyorum, kendi kazaklarıma halleniyorum.
insanlar başlamış bulunmuş bir kere, o yoksunluğu yaşamamak için devamını getiriyorlar, aslında olan bu. zaten kime sorsam kokusunu sevmiyor, tadını sevmiyor, başkasının sigarası daha güzel kokuyor hatta (bu bir gercek). tek derdimiz reseptörler aç açıkta kalmasın, ele güne bizi madara etmesinler.

  • fallopian  (09.02.16 06:55:20) 
yatıştırma +1

bir de sindirim sistemimi çalıştırıyor. bilimsel temeli var mı ben mi uyduruyorum bilmiyorum da sabah sigarası için böyle bir şey kesinlikle var benim bünyemde.
  • kulakligin calismayan teki  (09.02.16 07:14:07) 
Sigara kullanmiyorum. Eskiden ara sira icince parmakta biraktigi kokuyu severdim. Ictikten sonra parmaklarimi koklardim :(


  • fakyoras  (09.02.16 07:29:14) 
Sindirim sistemi ve yatıştırma +1
Bunlar fiziksel etkiler.

Bir de ben yürürken sigaranın bana eşlik etmesine bayılıyorum, zaman daha çabuk geçiyor sanki.

İlginç olan şu ki tadından hiç zevk almıyorum, bazı günler tiksiniyorum hatta. Ben de böyle bi manyagim, yok yere sigaraya alıştırdım kendimi böyle :)
  • piremses  (09.02.16 07:48:56) 
zaman geçirme + alışkanlık diyebilirim. ofiste mola verince sigara içiyorum. ya da sigra içmek için mola veriyorum bilmiyorum. beynimden artık sigara içmelisin diye bi uyarı geliyor.

bir de belli sigara içme noktalarım var mesela. işten eve gelirken yolda sigara yaktığım belli bölgeler var mesela.
  • contavolta  (09.02.16 09:36:39) 
bir zike yaradığı yok.

- içen kişi leş gibi kokuyor, dişler sararabiliyor. karşı tarafta tiksinti yaratıyor.
- yemekten alınan tadı ve koku duyusunu köreltiyor.
- dışarıda oturacak mekan ararken sıkıntı yaratıyor. yer bulmak, bulunsa bile götün donması gibi sıkıntılar...
- genel anlamda sağlığa zararlı.

ama yemeğin üzerine çok güzel gidiyor şerefsiz.
  • zgrydn  (09.02.16 09:44:31) 
@zgrydn :D başta yeşilaycı geldi dedim

benim şimdiye kadar duyduğum en değişik gerekçe ''tuvalette içmezsem, yapamıyorum''du.
  • air  (09.02.16 15:48:15) 
Çoğunlukla alışkanlık aslında(özellikle kahvenin yanında), bir zaman geçirteci olarak sigara: zaman hızlı geçtiğinde yavaşlatmak, yavaş geçtiğinde hızlandırmak için.

Yatıştırma olayını pek hissetmiyorum baca gibi içtiğimden ama birkaç gün içmezsem gerginlik ve ardından içince gelen rahatlama bariz.
Sindirim sistemine katkıları var bi' de, ben dahil çoğu içici için günün ilk sigarası eşittir kaka.
Sigaraya ilk başladığımda nargilenin kokusuna bayılır sigaranın kokusunu sevmezdim, artık tütün kokusu da hoşuma gider oldu(l&m gibi ağır kokan sigaralar meclisten dışarı) tiryakilik aldı başını gitti.
Tütüne karanfil tarçın kahve çekirdeği vb. bir şeyler karıştırmayı, farklı aromalar denemeyi severim.(bir gün bunları denersem ölmezsem tabii)

Son olarak şunu söylemek gerekir ki, çoğu alışkanlık gibi sigaranın da altında bir mantık aramak pek mantıklı değil; yukarıda saydıklarım da yan etkiler, yoksa ''işte bunlar yüzünden tüttürüyorum'' gibi bi' şey değil.

Unutmadan bunu okuyan ve sigara kullanmayanlara: evet sigara sağlığa zararlıdır içmeyiniz piliyz.
  • o my god they killed kenny  (09.02.16 16:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.