[]

uçağa sıvı alınmaması saçmalığı

şimdi aşağıda "uçağa bal alırlar mı" sorusunu görünce aklıma geldi.

nedir abicim bu uçağa sıvı alınmama saçmalığı? yani askerde bile mantık aranmaz denir ama yine de abuk da olsa bir mantığı vardır. burada zerre mantık göremiyorum. biri bana açıklasın.

salona geçerken valizindeki sıvı ürünü çöpe attırıyor, ama sadece uçağa binenlerin girebildiği salondaki dükkanlarda allaaa ne ararsan var.

adamlar benim 120 ml şişedeki lens solüsyonumu "yahu gözümde lens var, cumartesi gecenin bir yarısı allahın bodrumuna inecem, ne nöbetçi eczane bulabilirim ne market bulabilirim, bunu atarsanız ya lenssiz kalacam, ya pazartesiye kadar çıkarmayacam" yalvarmalarıma aldırmadan alıp çöpe atıyorlar, ama içeri geçince o da ne? yöresel ürünler dükkanından yarım kiloluk cam kavanozla reçel satılıyor.

hayır orası herkesin girebildiği bir yer olsa herhangi bir müşteri alacak dersin. uğurlamaya gelen yolcu yakını bile geçemiyor. uçaktan inen zaten bambaşka yerden giriyor. oradan reçel alan adam illa ki uçağa binecek, o reçeli satan dükkana kimse demiyor mu bilader sen hayırdır, uçağa reçel sokmak yasakken sen burda yolculara reçel niye satıyon diye? anasını satayım oradan yarım kilo reçel alıp uçağa binmeden yiyen mi var acaba? biri bana bunun mantığını açıklasın. son derece elzem olan lens solüsyonumu atıp, bebeğin mamasına bile göz dikip içeride reçel satmak niye?

 
  • bigbadabum  (02.02.16 17:11:16) 
güvenlik önemli bir sebep. içeride satılan her ürün kontrol edilerek alınır iç bölüme. yanında getirdiğin sıvının tahlili falan yapılamayacağı için sıvı kısıtlamasına gidilir. geç 2 adım sonra oradan 10 litre su al kimse sana böyle uçağa binemezsin diyemez.


  • re noreno  (02.02.16 17:12:05) 
mesela senin losyonun yerine aşırı yanıcı bir madde olabilir.ama orda satilan reçel bildiğin reçel ya da bal.


  • valkin rockefeller  (02.02.16 17:12:06) 
açıklamışlar ama ben de destekliyim. her sıvının senin iddia ettiğin şey olup olmadığını bilemezler. asit olabilir yanıcı bir şey olabilir vs vs. bunun önüne geçmenin de en hızlı ve güvenli yolu atmak. keyiflerinden değil de gerçekten en güvenli yolu bu olduğu için yani. gitar alınmamasına napalım? mesela kurallara göre yasak ama hep alırlardı gitar şimdi artık alınmıyor diyor insanlar napacağımı şaşırdım ben de.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (02.02.16 17:15:46) 
o solüsyon 120 ml değil 100 ml'lik bir kapta olsaydı veya doktor raporun olsaydı içeri alırlardı.
mamaları da sınırlamaya tabii tutmadan alıyorlar.
ama ben de su mevzusuna uyuz oluyorum, önlerinde bir yudum içirip içeri alsınlar.
  • mesgul ve huzursuz  (02.02.16 17:15:55) 
mevzu derin ama kısaca anlatirsak:
mantiksiz da gelse bazi sıvı/katı maddeler alinmayabiliyor.
tek başına zararsız gibi görülen maddeler uzmanı tarafından bir araya getirildiginde silah/bomba etkisi gösterebiliyor.
O nedenle ihtiyaten gerekli bir emniyet tedbiri.
  • 1adam  (02.02.16 17:18:43 ~ 17:20:07) 
Gereksiz benden parfüm atmamı istedi adnan Menderes tekiler atmadım.


  • indescribable  (02.02.16 17:21:21) 
yani kural aslında "uçağa sıvı alınmaz" değil, "yanında sıvı getirilmez" şeklinde öyle mi? içeriden satın aldıktan sonra uçağa istersem 10 litre sıvı bile sokabiliyorum?


  • kibritsuyu  (02.02.16 17:23:25) 
Kapalı suyu da almıyorlar. Maksat el kadar suya kol kadar para ödetmek. Güvenlik sebebi olabilir ama ticaret daha ağır basıyor bence.


  • cilekli pasta  (02.02.16 17:28:08) 
aslında çok mantıklı ve tek amaç güvenlik. uçak kazası raporunda izlemiştim adamin biri lens solüsyonu şişesinin içerisinde likit patlayıcı sokmuş uçağa ve uçakta bombayı patlatmış.
galiba şu videoda olay anlatılıyor:
www.dailymotion.com

@çilekli pasta açılmamış su gibi gözüksede içine başka birşey koyabilirsin defalarca kapağın halkasını çıkartmadan suyu açmışlığım var.
  • kuzey li  (02.02.16 17:31:01 ~ 17:33:36) 
e ben uçak patlatacak olsam likit patlayıcı koyduğum lens solüsyonu kabını da x-ray'e verdiğim çantaya koymak yerine çok affedersin donuma, cinsel organımın oraya sokar, metal olmadığı için de ötmeden yine sokarım içeriye. el dedektörüyle de, elle aramayla da bulamazlar.

iki gün sonra dönüşte oradan yeni aldığım aynı boyuttaki solüsyonu da atmasınlar diye (lan zaten bilete 40 lira vermişim, ucuz denk getirdim diye sevinmişim, adamlar lens solüsyonuyla fiyatı kapattılar) pantolun cebine koyup elimi kolumu sallaya sallaya girdim.

en küçük lens solüsyonu 120 ml. gideceğim yere içinde bilgisayarın da olduğu ufak bir sırt çantasıyla gidiyorum, bagaja veremem ve iki gün kalacağım. iki günde bir 120 ml'den 240 ml lens solüsyonunu mu ziyan edeyim, lens takmaktan mı vazgeçeyim, lensi gözümden mi çıkarmayayım, içinde bilgisayar olan çantayı bajaga verip bilgisayara baybay mı diyeyim? peki güvenlik de yolcu memnuniyetini de düşünüp bir çözüm getiremezler mi buna? çıkarıp sadece solüsyon şişesini bagaja versek mesela olabiliyor mu?
  • kibritsuyu  (02.02.16 17:42:33) 
Kapalı görünen şu şişesine nitrogliserin doldurmak çok kolay. Ya da parfüm şişesindeki asitle lens solüsyonundaki bilmemneyi karıştırıp bomba yapmak da çok kolay.

o yüzden ne olduğunu bilmedikleri sıvıyı almamaları çok normal. İçeriden satın alınan şeylerin ne olduğu kesin belli.
  • harzem  (02.02.16 17:45:06) 
Ya birader donuma sokarım falan diyorsun da zaten bu %100 önlüyor muhteşem bir sistem diyen yok. Kafadan bi %95 temizliyor mu temizliyor, gayet başarılı bir oran.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (02.02.16 17:46:51) 
tamam da sen daha sıvının bagaja konulacagını bile bilmiyorsun. ilk ucak deneyimin herhalde. bir daha solusyonunu bagaja koy.


  • sizofren06  (02.02.16 17:48:42) 
100 ml lens suyu var. baska markalarda ama. Renu galiba 120 ml olan.

Bu arada parfum filan her sey aliniyo, hepsi 1 seffaf kilitli torbaya sigabilmeli, kural o.

Yani bu olay ingiltereye giden ucaklarda terorist saldiri olduktan sonra cikti (uygulama trye tabi ki 3-4 yil sonra geldi ve trdekinin ticari olduguna inaniyorum) ama ben ingiltereye bile giderken tika basa doldurdum o tek seffaf torbayi (ruj, parfum, deodorant, krem, sampuan, dus jeli, lens suyu) bisey olmadi. Ha su ana kadar basim bisey gelmedi bu yuzden, kurallari cignemiyorim sonucta.
  • kuehles blondes  (02.02.16 17:51:45) 
60ml'lik yolculuk için lens solisyonları var, onları kabine sokabilirsiniz.

www.dermobakim.com
  • kuzey li  (02.02.16 18:05:52) 
ben paşa paşa gidip 60'lık almıştım lens solüsyonu, çoğu optikte bulunabiliyor.


  • acan99670  (02.02.16 18:25:41) 
Cunku insanlar bu sacmaliga inaniyor ve bu sekilde kendini daha guvende hissediyor. Simdi kaldirilacak olsa isyan ederler, durum o derece ironik.


  • f_d  (02.02.16 18:30:54 ~ 18:31:11) 
benim dizi dizi şeffaf boş şişelerim var bu tarz durumlarda içine koymak için.


  • mesgul ve huzursuz  (02.02.16 18:31:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.