[]

G-20 Zirvesi

Bu Zirveye her yıl katılacak liderleri ülkeler kendileri mi belirliyor? Meraktan rastgele 2009 ve 2011 yıllarında sırasıyla İngiltere ve Fransa'da gerçekleştirilen Zirvelere baktım, 2001 yılında Türkiye'den başbakan sıfatıyla, 2015 yılında ise ev sahibi olarak cumhurbaşkanı sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan katılıyor. Bununla ilgili bir düzenleme mevcut mudur? Tüm zirveleri teker teker incelemedim ama bazı ülkelerde -özellikle sistemi oturmuş- devamlı aynı ünvandan bir kişi katılırken bazı ülkelerde değişebilmekte. Bununla ilgili bir yazıya falan da denk geldiyseniz sağda solda paylaşabilirsiniz.

NOT: Merak edip 2014'e baktığımda Başbakan sıfatıyla Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı görülüyor, şu an henüz hükümetin kurulmamış olması sebebiyle böyle bir karar alınmış olabileceği de mantıklı gelmeye başladı doğrusu.


 
buyuk ihtimalle iste o ulkedeki artik basbakan veya cumhurbaskanindan biri katilir. mesela rusya da hem devlet baskani vardir hem de basbakan, ikisinden biri katilir. turkiyede ise gorunen o ki, tayyip hangi mevkide olursa olursu tayyip katilir gibi bir kural var.


  • baldur2  (15.11.15 12:43:26) 
icarcı makam hangısıyse o katılır, bizde onceden cb ıcracı degildi katılmazdı o sebeple.


  • bryan fury  (15.11.15 14:24:24) 
soruma dair bir analiz Doğruluk Payı'ndan gelmiş www.dogrulukpayi.com


  • candanag  (18.11.15 15:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.